Srpski ''Delfini'' više nisu dominantni kao nekad, Španci nas sad redovno pobeđuju

Autor: Darko Mitrović
petak 08.01.2021.
16:19
Izvor: Sportske.net

Nikako da nađemo rešenje za njihovu igru.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Ako nas je neko navikao na pobede i samo pobede, onda su to naši najbolji vaterpolisti, ali u poslednje vreme je evidentno da sve teže izlaze na kraj sa svojim  najvećim konkurentima.

Pogotovo kada su u pitanju mečevi sa Špancima, koji su danas peti put u poslednje dve godine savladali naš nacionalni tim, ovoga puta u Debrecinu, u okviru finalnog turnira Svetske lige.

Španci su slavili posle peteraca, rezultatom 18:17, a u regularnom toku meča bilo je 8:8 (1:1, 4:3, 2:3, 1:1).

Španski veteran na golu Lopez Pinedo je ponovo bio junak u penal-seriji, a kao i u četvrtfionalu Evropskog prvenstva odbranio je Filipovićev šut u poslednjoj seriji, da bi Munariz potom potvrdio trijumf Španaca.

Ovo je, inače, bio 400. po redu utakmica reprezentacije Srbije od osamostaljenja 2006. Naš nacionalni tim je do danas zabeležio 328 pobeda, 16 remija i 55 poraza.

Dodajmo još i da je današnji susret sa Španijom bio bez takmičarskog značaja, s obzirom da se računa rezultat od 10. marta kada je Španija pobedila Srbiju u Beogradu i tako obezbedila učešće u borbi za plasman od 1. do četvrtog mesta.

Naša reprezentacija će u subotu u razigravanju od petog do osmog mesta igrati prvo sa poraženim iz susreta Francuska - Grčka da bi u nedelju igrala za peto ili sedmo mesto.
-
Baner 4

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Friday, 08.01.2021
22:10

Pa kad svemoguci ostavi Partizan na miru bice mnogo bolje, tako je i bilo mnogo pre njega.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 08.01.2021
18:28

I tako ce biti sve (sa tendencijom daljeg pada) sve dok se Partizan opet ne digne na noge. 82% pobeda/uspesnosti, sjajan skor.