Vreme je za važnu promenu u srpskom vaterpolu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.04.2018.
17:17
Izvor: Beta

Dan posle dva vezana poraza našeg nacionalnog tima u završnici Evropa kupa stiže vest i o promeni na čelu Saveza.

VSS/Ivica Veselinov
VSS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić rekao je danas da se neće kandidovati na predstojećim izborima u toj organizaciji.

"Odlučio sam da ne budem kandidat za predsednika. Vreme je da u nimalo lakom vremenima rukovođenje preuzmu mlađi ljudi", rekao je Krivokapić.

On je funkciju predsednika VSS obavljao od 2014. godine, a imena potencijalnih njegovih naslednika na toj funkciji biće poznati sutra.

"Preuzeo sam sa saradnicima organizaciju u teškom trenutku. Kadrovski je bila slaba, dugovi ogromni, posebno prema igračima. Sada mogu da kažem da sam ponosan na urađen posao. Pre svega ogromna je bila pomoć države. Konačno imali smo i važne sponzore bez čije pomoći bi teško realizovali sve planove", kazao je on.

Krivokapić je rekao da ne treba trošiti reči na rezultate koje je ostvarila reprezentacija pod vođstvom Dejana Savića u prethodne četiri godine, jer su "osvojili sve".

"Godinama su najbolja ekipa Srbije. Vratili smo žensku reprezentaciju, jačali mladje selekcije. Organizovano je nekoliko velikih takmičenja u našoj zemlji, Evropsko u Beogradu će se pamtiti.

Prema igračima je vraćen veliki deo dugova. Istina, finansijskih problema ima i sada i verujem da će nove snage naći način da se izbore sa tim. Pokušali smo da pomognemo klubovima koliko je to moguće. Negde je to bilo lakše sa samoupravom negde teže",
ocenio je predsednik VSS.

Krivokapić je kazao da je tokom svog mandata imao punu podršku celokupnog Saveza, kao i da budući predsednik VSS može da računa na njegovu pomoć ukoliko bude bila potrebna.

Izborna skupština VSS biće održana 24. aprila.

Ne propustite