VSS pita: "Kome smeta naše zlato?"

Autor: Beta Beta
sreda 24.08.2016.
21:37
Izvor: Beta

Vaterpolo savez Srbije izrazio je danas nezadovoljstvo zbog napada na vaterpoliste i upitao "kojoj to struji" smeta uspeh ostvaren na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev

Povezane vesti

Dan nakon što su srpski olimpijci doputovali u Beograd i pozdravljeni od strane srpskog stanovništva, Vaterpolo savez Srbije oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost.

"Umesto da se svi zajedno radujemo najvećem uspehu srpskog sporta u Riju, olimpijskom zlatu na koje je naš najtrofejniji sport čekao punih 28 godina, i koje je tako ubedljivo osvojeno, posebno velikim trijumfom u finalu protiv Hrvatske, odmah su počele da se odapinju otrovne strele prema zlatnim vaterpolistima, njenim najistaknutijim članovima i čelniku VSS", navodi se u saopštenju.

Vaterpolo savez Srbije je naveo da ne želi da kvari slavlje i da neće dozvoliti da ga "razne struje uvuku u političke obračune".

"Jedna krajnje sportska izjava izvanrednog sportiste Andrije Prlainovića, velikog patriote koji se opredelio da brani boje ove države, a ne u kojoj je rođen, koji je osvojio u vaterpolu sve sve što se osvojiti može, i sa Partizanom i Crvenom zvezdom pokorio Evropu u Ligi šampiona, zabrinutog za sudbinu klupskog vaterpola, iskorišćena je za lavinu napada najnižeg nivoa", navodi Vaterpolo savez Srbije.

"Kojoj struji to smeta što imamo zlatnu generaciju vaterpolista, koji ne znaju šta je to otkaz reprezentaciji, ili nepoštovanje obaveza i koji uvek ističu zahvalnost državi koja ih nagrađuje za ono što su krajnje pošteno zaradili u bazenu", pita VSS.

VSS je istakao da je nakon toga krenuo napad i na predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, koji je uspeo da stabilizuje vaterpolo organizaciju".

Vaterpolo savez je upitao i kojoj struji smeta selektor Dejan Savić.

"I, ne samo da je, pokazujući patriotizam, odoleo svim pozivima i odbio finansijski mnogo isplatljivije ponude, spreman da do kraja vodi ove zlatne momke koji su, svi zajedno, uložili mnogo truda da budu ono što jesu - najbolji na svetu na svim frontovima", navodi se u saopštenju.

Vaterpolo savez Srbije je potom upitao i kome smeta to što se uvek zahvaljuje državi na pomoći.

"Kome to smeta što tako uspravno dižemo srpsku zastavu i uvek se zahvaljujemo državnom vrhu, premijeru i predsedniku Srbije, bez čije konkretne podrške i prepoznavanja problema u najtrofejnijem sportu - ne bi bilo ni ovih uspeha na koje smo toliko ponosni", dodaje se.

Zahvaljujući naporu Vlade Srbije, kako se dodaje, Srbija će dobiti Nacionalni vaterpolo trenažni centar u Vrnjačkoj Banji, "gde će se stvarati novi olimpijski šampioni".

"A neka struje i dalje rade. Neće nam potamneti sjaj ovog olimpijskog zlata, isto kao što nam ne mogu okrnjiti sva zlata ovih divnih ljudi i sportista koji tako veličanstveno brane boje svoje Srbije", zaključuje se u saopštenju VSS.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 25.08.2016
13:47

Javite se, stipani, ako imate obraza!

avatar
Thursday, 25.08.2016
13:47

Kome smeta moj komentar? :-D

avatar
Thursday, 25.08.2016
08:14

# SRJ-SCG-SRB: Kosarka: 2 SP, 3 EP (muskarci), 1 EP (zene), Odbojka: 1 OI, 2 EP (muskarci), 1 EP (zene), Vaterpolo: 1 OI, 3 SP, 6 EP # Ako smo malo i pogurani u kosarci u Indijanapolisu, a nije da nismo:-), oteta nam je titula na SP '98 u odbojci protiv Italije (secam se i loseg (domacinskog) sudjenja '97 protiv Holandije na EP koje je bilo na SAMOJ granici) jer je posle finala otkriveno da se jedan njihov igrac dopingovao (osnovano je pretpostaviti da ih je bilo i vise, ovaj je samo otisao na kontrolu), a bogami i u zenskom rukometu protiv Brazila. Malo li je 20 titula u kolektivnim sportovima? :-D

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 24.08.2016
22:59

Hrvatimo. Njima smeta naše zlato. Tu je i Amerika, ne zna se kome vise.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 24.08.2016
22:04

Legende nase,evo vam moj predlog,posto je drzava takva kakva jeste,licno ja,a verujem i velika vecina vam ne bi zamerila da se lepo ponudite tipa Singapuru da nastupate za njih,zaradicete ogroman novac,drzava ce vas ceniti,pomagace vam maksimalno,imacete sve uslove,a eto poreeld toga zatrazite da kada pobedite sto cete realno skoro uvek raditi da dignete 3 prsta ili okacite i nasu zastavu pored Singapurske i lepo ne spominjete drzavu vec kazete za ovaj narod ili sta vec zelite,isto cemo vas voleti,a vama ce puno bolje biti

avatar
Carina
Wednesday, 24.08.2016
21:43

Spremite se da ih popljujete, to su svi uradili i Spanovicevoj i Stefaneku kad su rekli da im vlada pomaze.