Vujas oduševljen: ''Ovo je budućnost srpskog vaterpola!''

Autor: Beta Beta
utorak 20.10.2015.
23:57
Izvor: Beta

Trener reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović rekao je da je pred tom ekipom velika budućnost sa mladim vaterpolistima, koji su činili većinu u večerašnjoj pobedi nad Francuskom.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Srbija je u kombinovanom sastavu savladala Francusku sa 12:9 na početku Svetske lige, iako je na kraju treće deonice gubila sa tri gola.

"Videlo se da su mladi igrači veoma emotivno i s velikim grčom počeli utakmicu. Pokušali smo da im pomognemo sa iskusnim Filipom Filipovićem i Andrijom Prlainovićem, ali smo tako njih dvojicu opteretili.

Bez obzira na sve, najbitnija je pobeda, mladi igrači su pokazali da su naša budućnost i mislim da smo na kraju zasluženo pobedili",
rekao je Vujasinović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Vujasinović, koji je umesto selektora Dejana Savića vodio reprezentaciju na duelu sa Francuskom, kazao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je sedeo na klupi.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam sedeo na klupi A reprezentacije. Srećan sam zbog toga, a to bih isto rekao i da smo izgubili ovu utakmicu", kazao je Vujasinović.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović čestitao je mladim saigračima na igri i pobedi.

"Pokazali su da nas čeka blistava budućnost. Ne bih mnogo pričao o utakmici jer su ovde vest naši mladi vaterpolisti. Možda će neko reći da oni još nisu dorasli A reprezentaciji, možda i jeste tako, ali su pokazali veliko srce i da će biti tu", rekao je Filipović.

On je dodao da je sa Andrijom Prlainovićem bio u ekipi da bi pomogao, ali da su mlađi saigrači "pokazali kako se igra".

Gavril Subotić je rekao da je Srbija pokazala da je bolja ekipa od Francuske i da u svim narednim utakmicama mora da ima ozbiljan pristup.

"Igrali smo dobro na početku, ali je usledio pad, pa smo celu utakmicu bili u zaostatku. Takve stvari više ne bi trebalo da se dešavaju, to treba da nam bude za nauk. Možda je bio i problem što nismo potpuno uigrani, jer smo nastupili u kombinovanom sastavu, ali dobro, bitna je pobeda", rekao je Subotić.

Srbija će u narednom kolu dočekati Španiju 17. novembra.

Ne propustite