Tragedija u Turskoj, poginuo nesuđeni fudbaler Partizana, zimus je trebalo da dođe u Humsku...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2019.
09:44
Izvor: Sportske.net

Užasna vest stiže ovoga jutra iz Turske.

EPA/FILIP SINGER
EPA/FILIP SINGER

Povezane vesti

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Turskoj poginuo je češki fudbaler Jozef Šural (28), bivši kapiten praške Sparte i povremeni reprezentativac Češke.

On je ovog proleća igrao za tursku Alaniju, a tragedija se dogodila posle povratka ekipe sa gostovanja Kajzeriju.

''Vraćajući se sa gostovanja Kajzeriju, sedmorica fudbalera su otišli privatnim prevozom. Potom su doživeli strašnu nesreću, a život Jozefa Šurala doktori nisu mogli da spase uprkos velikim naporima'', potvrđeno je iz Alanije.

Prema dostupnim informacijama, Šural je sa nekolicinom svojih klupskih drugova putovao minibusom, a navodno je uzrok nesreće to što je vozač zaspao za volanom. Zajedno sa njim putovali su i nekadašnji premijerligaški fudbaleri, Papis Sise i Stivek Kolker, koji je postigao i jedini gol za Alaniju u jučerašnjoj utakmici koja je završena rezultatom 1:1. Šural je bio među rezervistima, nije ulazio u igru...

Svi oni su odmah posle nesreće prevezeni u bolnicu gde je, nažalost, Šural preminuo.

Povodom ove nesreće jutros su se oglasili i iz praške Sparte.

''Duboko smo pogođeni tragičnim vestima o smrti našeg prijatelja i bivšeg kapitena Jozefa Šurala. Izražavamo saučešće njegovoj porodici. Šura, nikad te nećemo zaboraviti'', navodi se na zvaničnom Tviter nalogu Sparte.

Navijači Partizana sigurno se sećaju da se u decembru pisalo o interesovanju kluba iz Humske za češkog napadača, koji je krajem maja trebalo da napuni 29 godina.

Ipak, Šural je odlučio da potpiše za Alaniju, a Partizan je kasnije na pozajmicu doveo Dejana Georgijevića iz mađarskog Ferencvaroša.

Ne propustite