Pre 6 godina - Na 'Severu' tajac, 'Jug' slavi Dr Moa!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
21:43
Izvor: Sportske.net

U danu kada je Partizan odigrao bez golova sa pretposlednjom ekipom na tabeli JSL "Grobari" se prisećaju 135. "večitog derbija" odigranog 28. februara 2009. godine. Pre šest godina crno-beli su na startu prolećnog dela sezone ostali neporaženi u Humskoj s

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ne beleže željene rezultate na startu prolećnog dela tekuće sezone a kako sada stoje stvari čeka ih velika borba za šampionsku titulu u domaćem šampionatu.

Pre tačno šest godina crno-beli su ušli u prolećni deo sezone sa sedam bodova više u odnosu na "večitog rivala" a prvi takmičarski meč u 2009. godini odigrali su baš protiv Crvene zvezde na domaćem terenu.

Bodovna prednost omogućila je izabranicima Slaviše Jokanovića da u 135. "večiti derbi" uđu znatno opuštenije u odnosu na rivala koji je morao da ide na pobedu.

Utakmica je odlično počela za goste iz Ljutice Bogdana pošto je na šest minuta pre kraja prvog poluvremena Đorđe Tutorić zakucao loptu u mrežu Mladena Božovića nakon centaršuta Nenada Milijaša.

Partizan je u nastavku imao sijaset prilika za izjednačenje, u završnici je i Zvezda propustila nekoliko šansi kada su crno-beli krenuli na sve ili ništa, a onda se u petom minutu nadoknade vremena dogodila erupcija na južnoj tribini.



Golman Partizana Mladen Božović presekao je pas ka Ognjenu Koromanu, krenuo ka centru igrališta, odakle je teledirigovanom loptom pogodio Lamina Dijaru u glavu. Mamba Di je spustio loptu na nogu Almamiju Moreiri koji je lucidnim i sjajnim udarcem savladao loše postavljenog Stamenkovića i tako doneo izjednačenje svom timu.

Ispostavilo se da Zvezda nije bila kadra da nadomesti prednost Partizana do kraja sezone a crno-beli su u 136. "večitom derbiju" slavili sa 2:0 i tako stavili tačku na borbu za titulu.

Ta sezona igrala se po trokružnom sistemu takmičenja a Partizan je nakon 33 takmičarska kola osvojio trofej sa 21 bodom prednosti u odnosu na trećeplasiranu Crvenu zvezdu.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 28.02.2015
23:04

DR.Mo!!! Stvarno je doca bio!! dali neko zna uopste gde sad igra??

avatar
mileta
Sunday, 01.03.2015
01:39

Pise da igra u Salamanki.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Sunday, 01.03.2015
10:35

Poslednji klub za koji je igrao je neki Atletiko iz Portugala, penzionisao se u tom klubu 2013. godine da bi se prosle godine reaktivirao, a sad ne znam...