Venger stalno ponavlja da je zbog Arsenala odbio "ceo svet", evo koga je sve "odjavio" za više od dve decenije među "Gunerima"

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 28.02.2018.
13:17
Izvor: Sportske.net

Spisak je impresivan, neki klubovi su se vraćali i po tri puta, poslednja ponuda je bila letos, postao bi najplaćeniji na svetu...

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Arsen Venger je ponovo nervozno reagovao pred novinarima na pitanje da li oseća pritisak i hoće li otići.

"Ne mogu da verujem da se to pitanje stalno postavlja, nisam ja u prvom planu već tim i klub. Zna se sve šta sam odbio da bih ostao ovde", ljutnuo se Venger koji ima ugovor i za sledeću godinu, ali se priča da su neuspesi dojadili i vlasniku Kronkeu i da "Guneri" traže trenera za sledeću sezonu.

Ali, koje je timove sve Venger odbio zbog Arsenala.

On je navodno 1995. imao ponudu Bajerna kad je završio posao u Nagoji, ali je tada ciljao PL i prihvatio ponudu Arsenala. Bavarci su ga zvali i 2009. kada je smenjen Jirgen Klinsman, on im se zahvalio.

Najviše puta dao je korpu Realu, i to kako kaže zbog toga što bi morao da promeni svoju trenersku filozofiju, a ne veruje da bi Real pristao na njegove poglede.

Prvi put ga je Perez zvao 2004. pa je onda 2006. pričalo se dogovorio dolazak ako kandidat Viljar Mir pobedi Kalderona. To se nije desilo, na klupu je stigao Kapelo. Florentino Perez je na početku drugog mandata ponovo zvao Francuza i još jednom dobio negativan odgovor.

"Imam dogovor sa mojim mladim igračima, volim Real, za taj klub sam navijao kao klinac, ali ne mogu da napustim Arsenal, ne u ovom trenutku kada sazreva ono što sam gradio godinama", tvrdio je "Profesor".

Zanimljivo da je 2001. kada je Ser Aleks želeo da se povuče, Junajted stupio u kontakt sa Vengerom, on ne želi o tome da govori, kaže da pitaju Martina Edvardsa koji je u to vreme bio na čelu kluba. Priča se da ni Ferguson nije bio oduševljen, da je njegova ideja bio Van Gal.

Takođe, 2009. je Siti želeo da ga dovede kada su vlasnici iz Abu Dabija preuzeli klub i kupili Robinja, ali Venger nije želeo o tome da razgovara. Kako rekosmo, odbio je Real, a Siti u to vreme ipak nije bio klub kao danas.

Što se Arapa tiče, PSŽ je bio ozbiljniji, tri puta su pokušavali, priča se da bi mogli i četvrti, porodica Al Tani je računala na ljubav prema Parizu i domovini, ali Venger je rekao da je uvek bio lojalan Arsenalu.

I na kraju, dva puta su mu nudili englesku klupu, na početku veka, ali je Arsenal to blokirao, preko Davida Dejna u savezu koji je "Guner" i koji je insistirao da Erikson preuzme Englesku iz sebičnog razloga, da zadrži Vengera.

Posle 2016. i ispadanja na EP, potvrdio je da su ga zvali, ali je rekao da ima ugovor, a da se Arsenal ne slaže da radi dva posla.

I onda letos, kada se spekulisalo da će ostati, stigla je ponuda Kineza, nije saopšten klub, ali se pretpostavlja da je u pitanju bio Tijanđin, 30 miliona funti godišnje, bio bi duplo više plaćen od Pepa Gvardiole, daleko najplaćeniji trener na svetu. Ali je odbio odlazak u Aziju i potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Arsenalom.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REAListaee
Wednesday, 28.02.2018
15:09

U prevodu, odbijao je timove jer zna da bi u njima popio otkaz posle prve sezone. A u Arsenalu mu je banja, niko mu ne moze nista, dovodi mlade (amaterske) igrace kojima moze biti autoritet i koji ga gledaju kao Boga i svi mirni.. Da je presao u veci tim, sprdali bi se sa njim.

avatar
jack wilshere
Wednesday, 28.02.2018
16:57

Sigurno bi u Kini popio otkaz...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 28.02.2018
14:35

Steta i za Arsenal i za Vengera sto nije prihvatio recimo Bajern i sl.