Više psihologija nego fudbal, Konteu su napravili isto što je on učinio dvema klupskim legendama!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 18.04.2017.
13:15
Izvor: Sportske.net

Ako se prisetimo čitave priče, psiholozi bi mogli da objasne motiv. Antonio Konte je u trenerskoj karijeri napravio nešto što su njemu učinili 2004.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Džon Teri napušta Čelsi i ma kako rastanak bio gospodstven, ostaće gorak ukus.

Ako se vratimo u prošlost i samom Antoniju Konteu se dogodila slična stvar, a on je kao trener nastavio tim putem.

Naime, kada je Fabio Kapelo preuzeo Juventus u leto 2004. od Marćela Lipija, njegov prvi potez je bio da skloni Antonija Kontea kako ne bi dovodio u pitanje njegov autoritet, ali i predstavljao konkurenciju Emersonu koji je sa Kapelom stigao iz Rome.

Konte je otišao uz dosta gneva, ali nije nastavio karijeru, jednostavno, povukao se, i počeo da radi kao pomoćnik u Sijeni, pre nego što je 2006. dobio prvi samostalni posao u Arecu.

I on samo je otpisao klupsku legendu, mnogi navijači mu to zameraju.

Naime, priča se da je Konte bio glavni u operaciji odstranjivanja Del Pjera iz Juventusa, i to mu mnogi navijači nikada nisu oprostili.

Čovek koji ga je nasledio na mestu kapitena 2004. je otišao posle osvojene titule, ali je retko igrao i nije mu produžen ugovor.

Del Pjero, za razliku od Kontea nije ostavio fudbal, preselio se u Australiju i par sezona igrao za Sidnej. Nije se vratio u Juventus na neko upravljačko mesto, a i dalje postoje razne verzije njegovog sukoba sa Anjelijem, ali i Konteom zbog čega je praktično van kluba, iako nikada nije rekao ni reč, kao svaki pravi džentlmen.

Zbog toga ne treba da čudi to što Teri odlazi, ali ne u penziju. Konte želi i njega da se oslobodi, iako mnogi veruju da bi veteran pristao da sedi na klupi i završi karijeru u Čelsiju.

Jednostavno, Konte i dalje ima problema sa mogućim autoritetom starijih igrača, pa će Teri otići. Ali, za razliku od Del Pjera, on će možda igrati protiv Čelsija. Jer, ako ne ode u MLS, mogao bi da ostane u Premijer ligi, ima ponudu VBA, to se zna, ali i Burnmauta, koji bi ga rado video u timu sledeće sezone...

Ne propustite

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mak_juventino
Tuesday, 18.04.2017
19:10

Gluposti ! 2004 on nije bio nabrkan iz Juvea ama nikako ! Oko Alex , vise je to krivisa Angleia , nego Conte i svako Juventino to zna !!!

avatar
Carina_11303
Tuesday, 18.04.2017
18:47

Teri treba da ode u penziju. Za igranje nije, a treba nam neko konkurentan, to sto ce on biti na klupi zbog romantike ne znaci nista ni njemu ni Celsiju. Inace, da nije bilo kontea otisao bi prosle godine kada je klub bio u rasulu, sada ce otici sa titulom, gospodski. A mislim da bi trebao u penziju, sta on ima kome vise da dokazuje kao igrac? Jos Kejhil da ode i da se okrene nova strana u odnosu na prvake evrope 2012.. Istina, Luiz se vratio, al nije on toliko uticajan.

avatar
Direktor Marjanovic
Tuesday, 18.04.2017
18:22

Gluposti.Terijeva karijera je gotova to je svima jasno.Kakvi crni autoriteti,zavere i sl.

avatar
jv
Tuesday, 18.04.2017
17:55

Greska! Teri nije vise sto je bio, ali jos uvek moze da pomogne. Celzi ce sledece godine igrati mnogo utakmica, i trebace mu mnogo igraca. Uz sve to, on je kapiten i veliki covek. To moze da bude veoma bitno kada krene lose,on je covek koji moze da stabilizuje tim svojim autoritetom. A sada, ako se Konte boji njegovog autoriteta, to nesto govori o Konteu, ne o Teriju.

avatar
1905
Tuesday, 18.04.2017
17:26

Teri nije ego manijak i nikako ne utiče negativno na atmosferu u svlačionici. Svestan je on da mu vreme ističe već par sezona unazad. Najveća je legenda kluba i razlog njegovog odlaska sigurno nije sukob autoriteta njegovog i Konteovog. Glupost. Hoće verovatno da završi karjeru u akciji a ne da se povuče sa klupe. To je po meni razlog, ništa više.

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 18.04.2017
15:57

Trener i treba da bude autoritet u svalcionici, ne diktator, nego neko ko ceni misljenje svojih igraca. Konte ne voli da mu neko dovodi u pitanje njegov autoritet (ni jedan normalan covek to ne voli), a mislim da sa Terijem nema tih problema, stavise Teri mu je dosta i pomogao oko prilagodjavanja. Jednostavno, godine su ga stigle, i ne moze vise da igra na najvisem nivou. Pogledajte situaciju u Barsi, Mesi je veci i od trenera, a cesto se ravna i sa klubom. Svaka cast Mesiju na fudbalskom umecu, ali on skodi atmosferi u ekipi vec par godina.

avatar
Tuesday, 18.04.2017
16:47

Znas ti da su Teri i Bosingva pravili taktiku za Barsu i Bajern u LS,onaj nesrecni Dimateo izigravao maskotu na klupi u obliku trenera,toliko koliko Teri nema uticaj....

avatar
lamps8
Tuesday, 18.04.2017
14:45

teri bi mogao dobije vecu minutazu i zameni kejhila cak mislim da bi i bolji bio,a del pjera su isto stigle godine tada pa je igrao manje.

avatar
Ronaldo da Lima
Tuesday, 18.04.2017
14:19

Ne vidim razlog da se ljute na Kontea i navijaci i Juve a i Celzija. Del Piero jeste legenda kluba ali tad jeimao 37 godina i zasto bi igrao i dalje kad vise nije na nivou od pre par godina Jeste posle resetao u Australiji ali drugo je njihova liga a drugo je Seria A. Isti slucaj i sa Terijem. Odradio je svoje u Celziju i sad zato sto je najduze u klubu on bi trebao da igra pre Aspikultete, Kejhila, Luiza, Zume, Alonsa, a realno svi su bolji od njega. Jos kad dodje Kristensen sa pozajmice a tu je i mladi Ake, logicno je da nema mesta za Terija

avatar
Tuesday, 18.04.2017
13:58

Pametno od strane Kontea,treba da se resi Terija,zbog velikog uticaja i autoriteta koji ima,ali ne samo Terija treba se tu resiti jos par fudbalera!

avatar
MANUTD
Tuesday, 18.04.2017
13:57

Sve su oterali sto se moglo oterati a da je predstavljalo neki vid legende u klubu. Murinjo x 2, Drogba, Lampard, Ceh i Teri. I onda nisu plastika?

avatar
Tuesday, 18.04.2017
16:45

Nema tu nikavog teranja,star si vise ne ispunjavas kriterijume i standarde kluba,koji stremi ka visokim ciljevima shodno tome,moras da odes godine cine svoje empatije nema,bitan je samo Celzi i niko vise!

avatar
MANUTD
Tuesday, 18.04.2017
18:28

Ne znam bas, Skols i Gigs su igrali u dubokoj 4. deceniju u Junajtedu, a svakako ih je bilo jos.

avatar
Kajzer
Tuesday, 18.04.2017
17:04

Ponavljas se Pingi druze, nije zanimljivo vise, daj malo kreativnosti. Kad ces vec jednom da naucis da trolas, ovo je za sada dosta nizak nivo na tabeli od 1 do 10 neka slaba petica.

avatar
NIKE
Tuesday, 18.04.2017
13:45

Terry neki dan izjavio da bi mu najdraže bilo da nikako ne zaigra do kraja sezone, jer bi to značilo da Chelsea igra odličnu odbranu i da će uzeti titulu, a sad kao Konte želi da ga se riješi radi autoriteta, ovo kao da je pingvin osmislio pa izbacio vijest:D

avatar
Kajzer
Tuesday, 18.04.2017
17:05

Pa oni i izbacuju ovakve vesti da se likovi kao moj drug Pingi primaju i loze.

avatar
MANUTD
Tuesday, 18.04.2017
18:34

Izmedju ostalog meni je ova vest idealan teren za lozenje tebe i tog gore, ukljucujuci i svih ostalih simpatizera plastikanera.