Odlični Jović, šok u Bostonu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.04.2024.
06:49
Izvor: Sportske.net

Majamijev brejk, Oklahoma sigurna...

AP Photo/Charles Krupa
AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Tajler Hiro je bio je opet bio heroj Majamija. Odigrao je strašan meč u Bostonu, spakovao favorizovanih Seltiksima 24 poena, imao 14 asistencija, pa Hit nosi brejk na Floridu. Jeste veliko iznenađenje, ali se pokazalo još jednom da je Spelstrina ekipa napravljena od tvrdog materijala. Prošle godine su iz plej-auta stigli do borbe za krunu, sada su bili prežaljeni protiv najboljeg tima lige. Spakovali su 23 trojke Seltiksima, šutirali 53.5% za tri poena. Time su srušeni svi klupski rekordi u plej ofu.

I na sve to još nije bili Džimija Batlera. Naš Jović završio sa 11 poena, 9 skokova, 6 asistencija, tri ukradene lopte. Istina napravio je pre grešaka, ali je promašio samo jedan šut!

Kod Kelta Braun 33, Tejtum 28 poena, favorit nije puno uspeo da učini, u finišu su sišli na dva poseda zaostatka, ali Majami jednostavno nije promašivao.

Oklahoma je bila sigurna protiv Pelikansa, Tander je prvi put posle više od decenije dobio dve utakmice u nizu u plej-ofu. Džildžes-Aleksander je ubacio 33 poena, sjajni ruki Čet Holgren dodao 26, Tander je šutirao oko 60% i nije dao šansu gostima iz Lujzijane. Odigrali su mnogo bolje nego na otvaranju serije, dobili znatno lakše, a još jednom se videlo da Pelikansima mnogo nedostaje povređeni Zajon Vilijamson.

Za razliku od prvog meča Tander je ubrzao igru, ali i limitirao ofanzivni skok, pre svih Valančijunasa rivala, pa su u ovom bržem tempu mnogo lakše dobili, na jug nose 2:0.

Rezultati:

Boston - Majami 101:111 (1:1)

Oklahoma - Nju Orleans 124:92 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke