Laciju malo falilo za čudo - Ušao umesto Vlahovića i iz prvog dodira doneo Juventusu finale Kupa Italije!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.04.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" u finalu.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa prvi su finalisti Kupa Italije pošto su večeras na "Olimpiku" sačuvali prednost od 2:0 iz prvog meča, uprkos porazu od Lacija - 2:1. 

Juventus je došao u Rim sa lepom zalihom od 2:0 iz prvog meča, ali se nije proslavio. 

Tati Kasteljanos je bio nerešiva enigma za odbranu, dao je oba pogotka i umalo bio heroj Rimljana.

Već u 12. minutu, Kasteljanos je iskoristio svoju prvu šansu, Alberto je centrirao, a napadač nadskočio loše postavljenog Aleksa Sandra i glavom poslao loptu u rašlje za 1:0. 

Juventus je do poluvremena imao dve dobre prilike, jednu je propustio i Dušan Vlahović koji nije pogodio iz šesnaesterca, da bi potom Kostićev centaršut Bremer poslao preko prečke. 

Lacio je nastavio da napada i u 49. minutu stigao je do drugog gola, opet je Luis Alberto bio asistent, a Kasteljanos pobegao Bremeru i matirao Perina za 2:0.

Juventus je morao da krene na sve ili ništa, Vlahović je imao novu šansu, ali ga je Marušić sprečio da postigne gol. 

Onda su na scenu stupili rezervisti Juventusa, Masimilijano Alegri je u finišu uveo Veu i Milika, koji su bili akteri za 2:1. U 83. minutu, Kostić je pronašao Veu na drugoj stativi, ovaj je poslao volej kroz peterac, a tamo je na pravom mestu bio Milik koji je praktično iz prvog kontakta sa loptom pogodio za 2:1.

Lacio ovaj put nije imao snage za preokret i povratak, a Juventus nije dopustio da ponovo prokocka prednost i tako se plasirao u finale gde će se sastati sa Fiorentinom ili Atalantom, koji u sredu igraju revanš posle 1:0 za domaće u Firenci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke