Dominacija ''Divljih veprova'' u ''večitom derbiju''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.04.2019.
16:58
Izvor: Sportske.net, Kragujevac Wild Boars

U ''večitom derbiju'' američkog fudbala, kragujevački Divlji veprovi ubedljivo su savladali beogradske SBB Vukove, rezultatom 48:20 i tako još jednom pokazali da im na ovim prostorima nema ravnih.

Kragujevac Wild Boars
Kragujevac Wild Boars

Povezane vesti

Vođa napada Kragujevčana, Džejk Sison, još jednu dobru partiju krunisao je sa pet pasova za tačdaun, od čega čak tri ka Stefanu Borkoviću, a po jedan ka Filipu Nedeljkoviću i Mihailu Novakoviću. U napadima po zemlji domaći su se oslanjali uglavnom na Amerikanca Nika Lasejna, koji je dva puta utrčao u end zonu.

Goste je pokretao odlični američki trkač Džo Beržeron, ali je to bilo dovoljno tek da se izbegne prava katastrofa. Sa dva tačdauna, glavna hvatačka opcija kvoterbeka Livaja Planta bio je risiver koji je ponikao u Veprovima, Nikola Simović.

U prvom delu susreta napad Veprova bio je furiozan i valorizovao je svaki posed, dok je odbrana dozvolila protivniku samo jedan ulazak u end zonu, pa je već na poluvremenu bilo jasno da bodovi ostaju u Kragujevcu (34:8).

Kragujevčani su sjajno otvorili utakmicu i već na startu stekli dva tačdauna prednosti, a oba puta kvoterbek Sison je sa end zonom spojio Borkovića (13:0).

Krajem prve deonice Plant je asistirao Simoviću, ali je usledio još žešći odgovor Veprova u drugoj četvrtini, sa dva vezana tačdauna Lasejna i jednim Nedeljkovića.

U nastavku susreta Beržeron je dugačkim trčanjem uspeo da se domogne najbranjenije zone protivnika (34:14), ali je onda trkač domaćih Mihailo Novaković provezao slalom kroz odbranu Beograđana (41:14).

Na startu poslednje deonice Sison je treći put pronašao Borkovića i samo jedan promašen šut sprečio je aktivaciju mercy rule-a, pošto je u tom trenutku bilo čak 34 poena razlike za Veprove.

Do kraja meča Simović je na terenu na kom je naučio fudbalske korake ublažio poraz Vukova, dok su Kragujevčani na krilima mlađih igrača koji su dobili šansu bili nadomak novih poena, ali je vreme isteklo.

Posle napornog rasporeda na startu sezone, Kragujevčane očekuje slobodan vikend, a onda domaćinstvo Inđija Indians-ima i gostovanje poljskim Wroclaw Panthers-ima u CEFL ligi.

Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 48:20 (13:8, 21:0, 7:6, 7:6)
KRAGUJEVAC – Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 400.

Ne propustite