Maraton za Ginisa 33/55! ''Osvojen'' i Aleksinac, idemo dalje! Samo napred, Gorane!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.10.2016.
11:50
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

Kragujevčanin Goran Nikolić nastavlja da impresionira Srbiju, neumorno se približavajući podvigu za Ginisa - 55 maratona za 55 dana! Stigao je i u Aleksinac i već nastavio dalje!

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

U 33. etapi ovog jedinstvenog maratona,  Goran je startovao negde iza Doljevca, pošto se pređe Južna Morava prema Nišu. Kišica je padala tek toliko da pokvasi maratonca, temperatura je pala na 10 stepeni, uz to i vetar duva, pa je osećaj da je mnogo hladnije.

Ide se prema gradu na Nišavi, pa kroz sam grad, a onda jednim delom puta, kuda se već prolazilo kada je ovaj grad bio domaćin 29-te etape.

Kroz grad cara Konstantina se prolazi bez zadržavanja, u pratnji policije, a onda na pomenuti pravac. Prelazi se preko auto puta i  skreće  prema Donjoj Trnavi, pa kroz Lužane  ka Žitkovcu. 

Put vodi opet do obala Južne Morave, koja se po drugi put prelazi, i kroz Žitkovac se stiže do samog magistralnog puta koji vodi prema Sofiji, Solunu, Turskoj.  Tu je velelepni hotel 'Bosphorus' sa četiri zvezdice, ispred kojeg je postavljen cilj Hristovog broja - 33.  Okupili su se članovi Rotari kluba Konstantin Veliki, Niš Medijana, Niš Centar i Niš, kao i novinari. Uz gromoglasan aplauz pozdravili su Nikolićev dolazak, a on je u znak zahvalnosti ušprintao kroz kapiju, svež kao da je upravo krenuo na put od 42,2km!

Ovim putem treba pomenuti i pohvaliti saobraćajnu policiju iz Aleksinca, i komandira Sašu Radića koji su toliko profesionalno radili svoj posao da su čak analizirali rutu za sutrašnji maraton do Prokuplja, i dali sugestije da se ista izmeni, zbog stanja puta kojim je trebalo ići a koji nije adekvatan za ovu misiju.

Eto jednog od primera saradnje policije i tima za praćenje, a u zajedničkom interesu da ova misija uspe, jer kako kažu, drago im je da naš čovek postane novi Ginisov rekorder.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 06.10.2016
13:04

Hristovog i broja Aleksandra Makedonskog, a od juce i prekjuce jos nekih:-D