Šteta, Ivana odustaje od odbrane svetskog trona!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 20.08.2020.
10:40
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Prioritet je oporavak od teške povrede.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće braniti zlato na Svetskom prvenstvu u kineskom Nankingu, koje je na programu 19. do 21. marta sledeće godine.

Aktuelna svetska i evropska šampionka u skoku udalj počela je sa rehabilitacijom posle zarastanja slomljene metatarzalne kosti na desnom stopalu i trenutno je u fazi oporavka, a razlog otkazivanja učešća na SP jeste Evropsko prvenstvo u dvorani.

"Evropsko prvenstvo u dvorani je od 5. do 7. marta u poljskom Torunu. Tamo će Ivana braniti niz od tri zlatne medalje, dok u Nanking nećemo ići. Preblizu je šampionatu Starog kontinenta, a opet suviše kasno za planove vezane za sezonu na otvorenom gde su nam Olimpijske igre u Tokiju primarne. Dakle, Ivana neće u Nankingu braniti zlatnu medalju osvojenu u Birmingemu 2018. godine", rekao je njen trener Goran Obradović u intervjuu za Sportski žurnal.

"Skinula je ortopedsku čizmu i počela s vežbama, koje je vraćaju u ranije stanje, ali mislimo da je ovakva odluka najbolja", zaključio je Obradović.


Ne propustite