F1 - Hamilton pobedio na Rozbergovom terenu! Nemac ni na podijumu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.07.2016.
15:54
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda aktuelnog šampiona Formule 1, iako je Rozberg startovao sa pol pozicije.

Beta/AP Photo/Jens Meyer
Beta/AP Photo/Jens Meyer

Povezane vesti

Branilac titule u šampionatu Formule 1 i vodeći u generalnom plasmanu, Britanac Luis Hamilton, trijumfovao je danas u Hokenhajmu, u trci za Veliku nagradu Nemačke.

Mnogi su kao favorita za današnji trijumf videli njegovog klupskog kolegu i najvećeg rivala u trci za titulu, Nika Rozberga, koji je nastupao pred svojom publikom, ali je Nemac vrlo brzo ispustio pol poziciju sa koje je startovao, a na kraju završio čak i bez podijuma.

Hamilton je bez većih problema, od trenutka kada je preuzeo prvu poziciju, stigao do novog trijumfa, a preostala dva mesta na podijumu zauzeli su vozači Red Bula - Danijel Rikardo i Maks Ferštapen.

Niko Rozberg je morao da se zadovolji tek četvrtim mestom, pa sada u generalnom plasmanu zaostaje čak 19 bodova u odnosu na vodećeg Hamiltona.

Uoči letnje pauze, Britanac ima 217 bodova, a Rozberg 198. Rikardo je treći sa 133, a Raikonen na četvrtom mestu sa 122 boda.

Sezona se nastavlja 28. avgusta, trkom za VN Belgije.



Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 31.07.2016
15:58

Koji uzas od trke. I kazna Rozbergu, ne simpatisem ni njega ni Hamiltona, kao ni ceo Mercedes, ali Rozberd nikako niej trebao da dobiej kaznu za ono preticanje. Komisija uzasna. Drago mi je sto Red Bull napreduje i da parira Mercedesu, ali nikko sto Ferari stagnira i nista ne rade. Slabiji su od Red Bual I Mercedesa ali jaci od svih ostalih, tkao da trenutno imamo fakticki prvih 6 poziciaj zagarantovano, i samo se smenjuju. Hamilton ko i Vettel onda dosadno svaka pobeda isto, prka krivina povedei n akraju samo odvoza do kraja. F1 definitivno ako ovako nasavi jso koju sezonu ima da izgubi dobar deo publike.