Hamilton presrećan zbog pobede u Japanu

Autor: Beta Beta
nedelja 27.09.2015.
12:32
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, posle koje se po broju pobeda izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom.

BETA/AP Photo/Rob Griffith
BETA/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Hamilton je danas pobedio na stazi Suzuka, ostvario osmu pobedu u sezoni, a 41. u karijeri i izjednačio se sa Senom.

"Presrećan sam. Ekipa je tokom celog vikenda obavila fantastičan posao. Odlično sam startovao. Važno je što je Mercedes uspeo da uzvrati posle lošijih rezultata na prošloj trci u Singapuru. Tamo se nismo pokazali u najboljem svetlu, a to smo morali danas da uradimo", rekao je Hamilton posle trke, preneli su britanski mediji.

"Doći i trkati se na Suzuki, gde sam gledao Senu kako vozi, i upravo ovde izjednačiti njegov rekord... Trenutno mi se sve to čini nestvarno. Nisam plačljivko, ali danas sam zaista presrećan", rekao je aktuelni svetski šampion.

Hamilton je uvećao prednost nad klupskim kolegom Nikom Rozbergom u generalnom plasmanu na 48 bodova. Britanac je danas na startu obišao Rozberga, koji je imao pol-poziciju i do kraja sigurnom vožnjom sačuvao prvo mesto.

"Ovo je bila neverovatna trka. Uvek sam se mučio na ovoj stazi, ali cela ekipa je obavila odličan posao, obezbedila vozilo kakvo smo želeli i mogao sam da gledam samo sebe i da unapredim sve", rekao je Hamilton.

Rozberg je zauzeo drugo mesto u današnjoj trci.

"Luis je bolje startovao. Trka za šampionsku titulu ide u pogrešnom prvacu. Morao sam danas da pobedim, nisam uspeo. Moraću to da učinim u narednoj trci, ali da biste pobedili Luisa sve mora da bude savršeno"
, rekao je Rozberg.

On je dodao da će morati da pogleda snimak starta, posle kojeg je sa prvog pao na četvrto mesto.

"Sigurno da je bilo blizu, morao sam da izbegnem sudar, ali sada mi je teško to da komentarišem. Ne znam da li je bio u idealnoj liniji, ali video sam njegov prednji točak i morao sam da se povučem. Moraću da pogledam snimak. Borio sam se i dobro je što sam osvojio drugo mesto, pošto je četvrta pozicija neprihvatljiva", rekao je Rozberg.

Hamilton je, međutim rekao da ne misli da je "bilo blizu".

"Odmah sam video da ću uspeti. Bio sam ispred. Ne mislim da je to bilo toliko blizu",
rekao je Hamilton.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je tri puta pobeđivao na Suzuki, zauzeo je danas treće mesto.

"Ovo je moja omiljena trka, volim ovu stazu i navijače. Trka je bila fantastična. Start je bio zanimljiv - gledao sam Mercedesov dvojac kako se bori u prvoj krivini i uspeo sam to da iskoristim. Ali, nažalost, danas nisam uspeo da osvojim veliki pehar", rekao je Fetel.

"Teško je pobediti Hamiltona i Rozberga", dodao je četvortostruki svetski šampion.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton ni danas nisu osvojili bodove. Alonso je tokom trke, kada ga je na ravnini prestigao Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso za 10. mesto, bio ljut i putem radija rekao svom timu da ima osećaj kao da vozi "motor iz GP2 serije".

"Naravno da ćete biti frustrirani kada vas protivnici obilaze na ravnini. U krivinama drugi vozači koče i greše i imate savršenu situaciju u uglovima. Ali ima i nečeg pozitivnog, nismo ponovili greške iz Singapura"
, rekao je Alonso, koji je zauzeo 11. mesto na Suzuki.

Španac je naveo da namerava da ostane u Meklarenu i sledeće godine, ali kada su ga novinari direktno pitali da li će se sledeće godine takmičiti u Formuli 1 Alonso je rekao: "Ne znam".

Baton je zauzeo 16. mesto i takođe je bio ljut.

"Imamo mnogo posla. Teško nam je jer smo navikli da se borimo. Sada ovo nije borba, već ličimo na samuraje koji se bore bez mača", rekao je Baton.



Ne propustite