Vitez Luis Hamilton

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.12.2020.
13:07
Izvor: Beta

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton je dobio je titulu viteza od kraljice Elizabete Druge, objavljeno je na tradicionalnoj listi kraljičinih novogodišnjih priznanja.

Beta/Ozan Kose/Pool via AP
Beta/Ozan Kose/Pool via AP

Povezane vesti

Britanac je obeležio sezonu Formule 1. Vozač Mercedesa je startovao kao šesti i pored velikog zaostatka uspeo je da pobedi u trci za Veliku nagradu Turske, osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači rekord legendarnog Mihaela Šumahera.

Hamilton je oborio Šumaherov rekord po broju pobeda i sada ima 95 pobeda, četiri više od legendarnog Nemca. On je rekorder i po broju pol pozicija (98) i plasmana na podijum (165).  

Novi direktor Formule 1 Stefano Domenikali rekao je da je uticaj Luisa Hamltona ogroman, kako u auto-motu sportu, tako i van njega.

"Ono što je postigao je fenomenalno i još mnogo toga se očekuje. Svi mi u Formuli 1 mu čestitamo na ovom zasluženom priznanju za njegova dostignuća i radujemo se što ćemo videti još više njegovoj sjaja u 2021", rekao je Domenikali.

Hamilton je treći vozač Formule 1 koji je dobio titulu viteta, posle Džekija Stjuarta, Džeka Brabama i Sterlinga Mosa. Titulu viteza iz Firmule 1 imaju još i Frenk Vilijams i Patrik Hed.

Ne propustite