​AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (19. 7. 2024)​

Autor: Milovan Longinov
petak 19.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti

1840 Xamax - Lausanne Ouchy 1 (2.34)

 

Ovog vikenda počinju i Švajcarci, pa samim tim i Čelendž liga, druga po rangu u zemlji. Lozana Oši osetila je slast igranja u Super ligi gde se nije proslavila, pa se čini da se vratila tačno gde pripada, dok je sa Ksamaksom situacija drugačija. Klub iz Nojšatela nekada je važio za značajan, Švajcarsku je predstavljao čak i u evropskim takmičenjima, međutim sada su te slavne godine samo prošlost od koje nikako da se otrgnu. Lozana je u poslednjih osam mečeva u Nojšatelu ostvarila samo jednu pobedu, pa se Ksamaks s pravom nada da može do povoljnog rezultata i eventualne promocije u elitu.

 

6324 Nordsjaelland - Aalborg 1&3-6 (2.08)

 

Malo je Nordsjelandu nedostajalo da protekle sezone izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim tako nešto se nije dogodilo. Klub iz Faruma postao je prava fabrika talenata koja je dala veliki broj kvalitetnih fudbalera, a mlada ekipa gotovo svake sezone igra na visokom nivou. Na početku nove takmičarske godine. Nordsjeland će ugostiti Alborg, tim koji se ove godine vratio u elitu nakon što je zauzeo drugu poziciju u drugoj ligi. Klub je mnogo poznatiji po svojoj rukometnoj sekciji koja važi za jednu od boljih u Evropi, pa se postavlja pitanje može li Alborg da odoli ovom iskušenju.

 

8389 Slask Wroclaw - Lechia Gdansk X2&0-4 (2.24)

 

Lehija iz Gdanjska se konačno vratila tamo gde pripada po istorijskom značaju, statusu, ali i infrastrukturi, a to je Ekstraklasa. Popularni “Beton” je drugu ligu okončao kao prvoplasirani tim i time izborio plasman u elitni rang, a interesantno je da je u drugoligaškom društvu nastupao na svom stadionu koji prima više od 40.000 navijača, pa su scene sa tribina bile prilično nadrealne. Ipak, timu Šimona Grabovskog niko neće pokloniti ništa, naročito ne Šlonsk kojem je titula u proteklom kolu pobegla samo zbog lošijeg međusobnog učinka sa Jagijelonijom. Lehija je napravila ambiciozan tim koji može da pomrsi račune ekipama s vrha tabele.

 

9087 Krumovgrad - Slavia Sofia GGI v GGII (2.52)

  Poput pojedinih evropskih liga, ovog vikenda počinje i bugarska, pa ćemo tako u okviru prvog kola biti svedoci meča u Plovdivu gde će nominalni domaćin Krumovgrad dočekati Slaviju iz Sofije. “Beli” koje s klupe predvodi bugarski stručnjak srpskog porekla Zlatomir Zagorčlć je klub velike tradicije, naročito u domaćim okvirima pošto je osvojio sedam šampionata i osam kupova, ali poslednji trofej osvojen je još 2018. godine. Daleko je Slavija od vrha bugarskog fudbala, proteklu sezonu okončao je kao 10. tim, dok je Krumovgrad bio šesti. U okršajima timova sličnih kvaliteta, domaćin ima prednost.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak