AdmiralBet kombinacije - 2,01 na Vošu, Sparti prednost u derbiju Praga

Autor: Milovan Longinov
petak 04.10.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Kombinacije za ovaj vikend.

Povezane vesti

2048 Adana Demirspor – Samsunspor 2&2+ (2.25)

 

Samsunspor je jedno od najprijatnijih iznenađenja u turskoj Superligi od početka tekuće sezone. Trenutno je četvrti na tabeli, ima pet pobeda iz sedam mečeva, od toga tri uzastopna trijumfa u prethodna tri kola. Sada ga očekuje gostovanje ''fenjerašu'', ekipi Adana Demirspora koja je od početka sezone osvojila jedan jedini bod, pa je već viđena kao glavni kandidat za selidbu u niži rang, iako je sezona još uvek u svom uvodnom delu. Dakle, domaćinu su bodovi neophodni, ali je kvalitet na strani gostiju, pa očekujemo da Samsunspor potvrdi svoju dobru formu.

 

2002 Spartak Subotica – Vojvodina X2&1-3 (2.01)

 

Rana eliminacija iz Evrope, promena trenera i loš start sezone na domaćoj sceni razlog su što Vojvodina nije uspela da se probije u gornji deo tabele i što njen plasman od početka sezone ne odražava realni kvalitet ovog tima. Sada ih očekuje vojvođanski derbi, nova prilika da se pozicioniraju u plej-of zoni, gde objektivno i pripadaju. Subotičani su u lošoj formi, imaju četiri poraza u poslednjih pet kola, pri dnu su tabele sa samo osam bodova iz devet odigranih mečeva i teško je očekivati da bi protiv kvalitetnije Vojvodine mogli da prekinu tu lošu seriju. Ipak, Spartak je sve poraze doživeo na gostujućim terenima, kod kuće još nije poražen, pa i to treba imati u vidu, zato ostavljamo prostor i za remi.

 

9273 Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1&GG (3.79)

 

Sigma je već godinama stabilan član elitnog ranga takmičenja u Češkoj, a od početka tekuće sezone je nagovestila da je sada možda spremna i za nešto veće domete. U prilog tome je i njihova pobeda u prošlom kolu nad šampionskom ekipom Sparte u Pragu rezultatom 3:2, pa bi sada protiv Bohemijansa trebalo da potvrde odličnu formu i da se dodatno učvrste u Top 5 na tabeli. Najzaslužniji za odlične rezultate Sigme u prvih devet kola je iskusni napadač Jan Kliment koji je u ovom trenutku ubedljivo prvi na listi strelaca češke lige sa devet postignutih golova, ali bitan podatak je da Sigma ima problema u defanzivi i samo u prvom kolu je uspela da sačuva mrežu. Bohemijans je u donjem delu tabele, nema pobedu u prethodne četiri utakmice, pa sumnjamo da može do bodova, ali mogao bi bar do jednog gola.

 

9274 Slavia Prague - Sparta Prague X2&0-3 (2.53)

 

Ostajemo u Češkoj, gde će ipak u centru pažnje biti veliki derbi Praga, duel dva najtrofejnija češka kluba i dva glavna kandidata za šampionsku titulu. Sparta je aktuelni šampion, ima ubedljivo najviše trofeja, ali je posle poraza od Sigme u prošlom kolu pala na drugo mesto na tabeli i za Slavijom zaostaje tri boda razlike, što bi sada mogla da anulira. Međutim, Slavija je do sada jedina neporažena ekipa od početka sezone u šampionatu Češke, primila je samo jedan gol u devet kola i zaista odlično igra, a fudbaler na koga treba obratiti pažnju u njihovim redovima je 19-godišnji Senegalac El Hađi Malik Diuf, strelac pet golova u prvenstvu i čija se vrednost na ''Transfermarktu'' već procenjuje na sedam miliona evra. Očekujemo ravnopravnu borbu, ali za nijansu dajemo prednost šampionu čije boje uspešno brani i naš Veljko Birmančević.

 

9218 Kristiansund - Sandefjord Fotball 1X&1-3I&1-3II (2.83)

 

Ni jedni ni drugi se ne mogu pohvaliti dobrom formom u poslednje vreme, a Sandefjordu sada već gori pod nogama kada je u pitanju opstanak u elitnom rangu takmičenja u Norveškoj. Nalazi se u zoni ispadanja, sa samo bodom više od poslednjeplasiranog Lilestrema, ali povoljna okolnost za njih je što nekoliko ekipa ''iznad crte'' nije daleko odmaklo. Jedna od tih ekipa je i Kristijansund, koja ima četiri boda više od narednog rivala, pa bi pobedom mogla da uđe u bezbedniju zonu, na ulasku u sam finiš sezone, s obzirom da je do kraja ostalo još samo šest kola. Kristijansund je prošle godine tek u baražu izborio opstanak, a kako opet ne bi došao u sličnu situaciju, neophodno je da počne da pobeđuje, pogotovo protiv direktnih konkurenata, i to na svom terenu.

 

2163 Austria Vienna - Grazer AK 1&2+II (2.69)

 

Doskorašnji kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović je letos došao kao veliko pojačanje u bečku Austriju, jedan je od najboljih i najstandardnijih igrača ovog tima, ali rezultati od početka sezone su im tek prosečni. Drugi najtrofejniji austrijski klub sa 24 titule (prvi je Rapid sa 32) već deceniju nije na šampionskom nivou. Poslednju titulu osvojio je još 2013. godine, a zatim je primat preuzeo Salcburg, sve do ove godine, kada je njegovu šampionsku seriju prekinuo Šturm. Austrija je trenutno na sedmom mestu, sa samo dve pobede iz osam kola, ali sada će imati sjajnu priliku da protiv poslednjeplasiranog Gracera, jedine ekipe bez pobede ove sezone, popravi svoj bilans. Dileme ne bi smelo da bude, ali uz napomenu da je Gracer do sada postigao isti broj golova kao Austrija - po 10.

 

2114 Zurich – Lugano 1X&2-3 (2.83)

 

Ako je suditi po prvih osam kola, borba za titulu u švajcarskoj Superligi mogla bi ove sezone da bude vrlo zanimljiva. Za sada tri ekipe na vrhu tabele imaju po 17 bodova, a među njima su i Cirih i Lugano, koji će odmeriti snage u derbiju devetog kola. Uz njih i Lucern ima isti bodovni bilans, a četvrtoplasirani Servet samo bod manje. Svi oni za sada koriste očajnu formu aktuelnog šampiona Jang bojsa koji već ima dvocifren zaostatak za vodećima i biće zanimljivo videti da li će u nastavku sezone uspeti da uhvati priključak. Lugano u duel sa Cirihom ulazi posle evropskih obaveza na startu Lige konferencija i utakmice sa HJK Helsinkijem u četvrtak, a Cirih je maksimalno posvećen domaćoj sceni, jer je svoju evropsku priču završio u kvalifikacijama. Domaćinu ćemo dati blagu prednost, uz napomenu da su njihova četiri poslednja međusobna duela završavala u opsegu od dva do tri gola i da je Cirih tri puta bio bolji.

 

9201 Spartak Moscow - FK Rostov 1&1+I&1+II (2.57)

 

Na vidiku su bolji dani za moskovski Spartak, iako nije tako izgledalo proteklog vikenda posle poraza od Lokomotive i sve većeg zaostatka u odnosu na vodeće ekipe. Tim našeg Dejana Stankovića je u sredu odigrao još jedan gradski derbi, ovoga puta protiv Dinama u Kupu i posle preokreta u uzbudljivoj završnici je slavio sa 3:2, a srpski trener je isključen u finišu meča zbog burnih reakcija prema arbitru. Tom pobedom je Spartak obezbedio prolaz u četvrtfinale Kupa i taj trijumf bi trebalo da povrati samopouzdanje Stankovićevim pulenima, pogotovo zbog načina na koji su došli do pobede. Favoriti su protiv Rostova koji nije u formi, pa očekujemo pobedu domaćina.

 

1812 Rio Ave – Famalicao 2&1+II (3.31)

 

Portugalski Famalikao nam je zanimljiv poslednjih nekoliko godina, s obzirom da vrlo često angažuje igrače sa naših prostora. Trenutno njihove boje brane bivši igrači Vojvodine, vezista Mirko Topić i golman Lazar Carević, a pre par godina su tamo bili i reprezentativci Srđan Babić, Uroš Račić... Ovu sezonu je odlično započeo, sa tri vezane pobede, a zatim je u naredna četiri kola upisao jedan poraz i tri remija. Ono što odmah upada u oči jesu samo tri primljena gola od početka sezone i defanzivna čvrstina je nešto po čemu je ovaj tim postao prepoznatljiv. Naredni rival mu je Rio Ave koji ima problema sa efikasnošću, nije u dobroj formi i u poslednja tri kola ima osvojen samo jedan bod. Lepa prilika da Famalikao stigne do četvrte pobede u sezoni.

 

1358 Pisa – Cesena 1X&0-2 (2.29)

 

Posle izvanrednog početka sezone, Piza je počela da posustaje. U prošlom, sedmom kolu je doživela prvi poraz u sezoni, na gostovanju Juve Stabiji i sada je zanimljivo videti da li je to bio samo slab dan, ili početak nekog kriznog perioda u igri lidera na tabeli. Duel sa Ćezenom mogao bi da da odgovor na to pitanje, s obzirom da je gostujući tim u usponu forme i probio se na peto mesto na tabeli posle pobede nad Mantovom u prošlom kolu. Još značajnija napomena je da su se ove dve ekipe nedavno sastale u Kupu Italije, a Ćezena je kao gost slavila u Pizi sa 1:0 i prošla u osminu finala. I ovoga puta očekujemo meč sa malo golova, ali i povoljnijni ishod po domaćina nego u Kupu.

Ne propustite