Beton i mešalica - Fiksevi na Marsej, Barsu i Inter, 2,80 na Bilbao

Autor: Milovan Longinov
petak 04.10.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola i mešalice.

Povezane vesti

 

1509 Marseille - Angers 1 (1.23)

 

Marsej je spušten na zemlju u Strazburu, poklonili su u Alzasu prvo poluvreme, primili gol, a kada su se razigrali u nastavku, naš Đorđe Petrović je spustio rampu. Ostavili su rivalu dosta prostora iz kontre, pa je sada trijumf kod kuće imperativ. Ne bi trebalo da imaju puno problema protiv povratnika u elitu Anžea. Čini se da gostujući crno-beli neće uspeti da prežive sezonu i izbore opstanak, iako je još rano o tome govoriti. Tim sa Loare je zakucan za dno, razlog je prilično jednostavan, nemaju kvalitet. Nisu se dovoljno pojačali i to je vidljivo u prvih šest kola. Rems ih je preslišao prošlog vikenda, Japanci Ito i Nakamura su bili neuhvatljivi možete da zamislite šta će im napraviti Grinvud i ostale De Zerbijeve zvezde.

 

1207 Alaves - Barcelona 2 (1.59)

 

Kvota je veća od očekivane, razlog je što nije jednostavno igrati protiv "Babazorosa" u Alavi. Baski računaju na pomoć grlate publike, taj recept je pomogao susednoj Navari, kada je prošlog vikenda Blaugrana šokirana u Pamploni. Ali, Osasuna je iskoristila delom činjenice da se Hansi Flik zaigrao, da je nekolicinu igrača poput Jamala i Rafinje ostavio na klupi. Nije jasno zbog čega ih je odmarao jer je Jang Bojs sredinom nedelje u Ligi šampiona bio baš, što se kaže, plitak potok za Katalonce. Barsa će biti u punom sastavu, Alaveš je izgubio u Madridu od Hetafea, glatko, da nije bilo golmana Sivere pretrpeli bi katastrofu. Teško će Baski odoleti favoritu koji redovno dobro prolazi na "Mendizorozi".

 

1322 Inter Milan - Torino 1 (1.33)

 

Simone Inzagi je, kako sam reče u utorak uveče dobio protiv Zvezde odgovor kome se nadao. Izmešao je karte, neke nosioce igre ostavio na klupi, ali je kombinovani tim lako izašao na kraj sa srpskim šampionom. Sada će prvak Italije biti u punom sastavu, na "Meacu" stiže Torino pred novu reprezentativnu pauzu. "Bikovi" su počeli dobro sezonu, ali i kada su bili prvi, pisali smo da će to biti kratkog daha. Možda završe u gornjoj polovini tabele, ali za nešto više, Granata nema kvalitet, iako su, kao i obično, njihove ambicije u neskladu sa realnošću. U poslednja četiri meča, računajući i poraz u kupu od Empolija, dobili su samo jednu utakmicu. Na ovom gostovanju je Toro poslednji put ostao neporažen pre više od šest godina, tada su bili u seriji dobrih rezultata na "Meaci", ali su crno-plavi bili mnogo slabiji nego sada. Sa povratnicima u tim, Lautarom i Tiramom, najbolja ekipa Apenina ne bi smela da ima problem.

 

2050 Gaziantep - Besiktas 2 (1.68)

 

Crno-beli su posle strašnog starta spušteni na zemlju na startu LE protiv Ajaksa. Bešiktaš igra odlično pod Van Bronkhorstom u prvenstvu, izgubili su dva bboda od mogućih 18 i imaju meč manje u odnosu na vodećeg šampiona. Prošlog vikenda su savladali nimalo naivni Kajzeri u gostima. Ćiro Imobile je mašina za golove, trebalo bi da "Orlovi" bez problema dobiju na novom gostovanju u Aziji. Samo, kvota je solidna jer tradicija je užasna, klub iz Istanbula ima užasan skor na ovom gostovanju u Anadoliji.

 

MEŠALICA

 

1410 Stuttgart - Hoffenheim GGI (3.21)

 

Ovo će biti jako popularna opklada jer se očekuje nova poplava golova na "Nekaru". Domaćin nije uspeo da dobije prašku Spartu sredinom nedelje u Ligi šampiona, ali je pre toga rasturio Dortmund, sa severa iz Volfsburga doneli su bod. No, svi ti mečevi su bili veoma efikasni. Očekujemo isti takav, za vikend stiže Hofenhajm koji je odigra nestvarnu utakmicu protiv Verdera. Za prvih deset minuta su dali tri gola, dobili crveni karton pa je Verder okrenuo rezultat. "Hofe" ima mnogo problema sa povredama, Kramarić je povređen, teško će se oporaviti, u četvrtak su plavi igrali u LE protiv kijevskog Dinama. Prošle godine su dobili Štutgart koji je bio iznenađenje sezone, mečevi ova dva tima su uvek efikasni.

 

1208 Girona - Athletic Bilbao x2&GG (2.79)

 

Biće baš zanimljivo, oba tima su igrala u Evropi sredinom nedelje, očekujemo da Đirona tokom jeseni ostane bez daha. Katalonci su ušli u sezonu, nakon najuspešnije godine u klupskoj istoriji sa nekoliko novih igrača, kreću povrede, prošlog vikenda su u Vigu ostali bez iskusnih Romeua i Blinda zbog povreda. Uzeli su bod u Vigu, bolje igraju kod kuće, ali je po nama Bilbao bolja ekipa Baski nisu dobili Sevilju, ostali su bez isključenog golmana Agirazabala, da nesreća bude veća, rezervni čuvar mreže Padilja je postigao autogol u nadoknadi. Prošle godine su odoleli u Đironi kada je domaćin bio mnogo bolji tim nego sada, a uz duplu šansu na Bilbao, dodajemo golove...

 

1817 Vitoria Guimaraes - Boavista x-1 (4.05)

 

Prošle sezone ovo nam je bila omiljena opklada na "Konkvistadore". Možda podsete na stare navike, u nedelju kada u Minjo stiže Boavišta, "Panteri" deluju loše, gledali smo ih prošlog vikenda kada su poraženi na dalekim Azorima od Santa Klare. Na kraju je bio "minimalac" za domaćina koji je promašio još desetak velikih šansi. Ništa ne funkcioniše u ekipi iz Porta, igraju bunker, da nije golmana Sezara primali bi i više golova. Teško da će postići gol na "Henrikešu" gde gube poslednjih sezona. Vitorija "iz iksa" je uvek mogući scenario...

 

1916 Go Ahead Eagles - Heracles 1-1 (2.62)

 

Čudna je ekipa Herakles. Znate i sami da crno-beli uvek bolje igraju kod kuće, u Almelu. Ispali su pre tri godine, ekspresno se vratili i preživeli prvu sezonu po povratku. Bilo je problema na startu, ali su vezali dva trijumfa, pa sa više optimizma putuju u Deventer. Ovo je lokalni derbi, odnosno dva grada na istoku Holandije deli tek pedesetak kilometara. "Orlovi" ipak više ne vole Cvole, ali je i ovo bitna utakmica timova iz blizine nemačke granice. Domaćin je bolji tim, pre par nedelja su uništili Ajaks i morali da se zadovolje bodom. U ovoj deceniji redovno lako pobeđuju komšije...

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak