Fudbalski tipovi - Pljušte golovi u Dortmundu, može 7,65 u Ajndhovenu?

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su tipovi za novo kolo.

Povezane vesti

Prelazi

7373 Molde - Larne 1-1 (1.49)

 

Konačno dobra forma Moldea, ispali su iz Lige Evrope u kvalifikacijama, pa sada igraju Ligu konferencija gde očekuju mnogo posle dobre serije rezultata u norveškom šampionatu. Čak 16 golova u poslednje četiri utakmice su dokaz da se radi dosta na napadačkom planu, a ekipa iz Severne Irske je verovatno zalutala u ovo takmičenje, imali su kvalifikacije kakve se samo poželeti mogu i jasno je da je domaćin ovde apsolutni favorit. Pošto su Larne namučili i timovi poput onog sa Gibraltara u kvalifikacijama, ne očekujemo ništa drugo do ubedljive pobede domaćina.

7375 Omonia - Vikingur 1-1 (1.98)

 

Poznavaoci geografije će reći da je ovo derbi juga i severa, ostrvski derbi. Duel dve totalno različite kulture, a kada govorimo o fudbalu, nesumnjivo da je Omonija tim koji je kvalitetniji i od kog se očekuje pobeda u ovom duelu. Ipak, nikako ne smemo otpisati Islanđane i to je lekcija koja se uči godinama unazad. Vikingur je imao laganog protivnika u kvalifikacijama, preko Sante Kolome su stigli do ovog takmičenja i manjak jakih utakmica, dugo putovanje i manje vremena za pripremu ovog duela su definitivno razlog zašto verujemo više Omoniji.

 

Daj gol

 

5347 Girona - Feyenoord GGII (2.84)

 

Nije više to ona Đirona od prošle sezone, kako to i obično biva sa timovima koji su predodređeni za sredinu tabele i dožive uspeh u jednoj sezoni, naredna ih obično spusti na zemlju. Imali su dug post u napadu, ne izgleda to više dobro kao prošle sezone i jasno je da nemaju velike šanse ni u Ligi šampiona. Da stvar bude još gora, odigrali su veoma dobro, možda i iznad očekivanja protiv Pari Sen Žermena, ali su primili nesrećan gol u 90. minutu i to im može promeniti tok čitave sezone u negativnu stranu. Ipak, protivnik im je ravan, Fejenord je tim koji je doživeo rezultatsku katastrofu u prvom duelu i napašće Đironu u nekom delu susreta, to je definitivno. To može usloviti konačno golove u meču Katalonaca, za razliku od nekih prethodnih.

 

5347 Dinamo Zagreb - Monaco Tim2 2+ (1.68)

 

Posle poražavajućeg poraza od Bajerna, kao i nekih neuspeha u domaćem prvenstvu, Dinamo je vratio Nenada Bjelicu na mesto trenera i očekuje ozbiljan napredak u igri, ali teško da će njegov tim imati bilo kakve šanse protiv Monaka ukoliko gosti budu na visini zadatka. Svakako da očekujemo da pruže značajno bolji otpor, makar lepšu igru i kvalitetniju odbranu, ali Monako je tim koji ima visok napadački potencijal i može svakoj ekipi postići makar dva gola, pa i Dinamu iz Zagreba. Balogun i Embolo su odličan tandem i treba očekivati da gost u ovom meču postigne dva gola, jasno je da Bjelica nema čarobni štapić kojim bi mogao odmah unaprediti odbranu svog tima, posebno ne protiv kvalitetnijeg protivnika.

 

5336 Dortmund - Celtic 4-6 (2.48)

 

Beše april mesec kada je Seltik poslednji put u zvaničnim mečevima remizirao i to protiv Rendžersa, bilo je 3:3. Od tada apsolutno sve pobede, imaju 20:0 u svom šampionatu do sada uz svih šest pobeda, naravno, već su odmakli Rendžersu i čini se da su favoriti za osvajanje titule. I u Ligi šampiona su bili perfektni, savladali su Slovan na svom terenu ubedljivo sa 5:1 i možemo slobodno reći da ovaj tim pokazuje nešto što je retko ko očekivao od njih. Da li je došao trenutak za pad? Dortmund je tim koji takođe igra ekstremno ofanzivno, na poslednje dve njihove utakmice postignuto je po 6 golova, a posle očajnog meča protiv Štutgarta, savladali su Bohum i dokazali svima da imaju karakter da se vrate posle velikog neuspeha. Zbog toga su i favoriti u ovom meču, a mi ćemo pratiti ovu utakmicu jer očekujemo ogroman broj golova.

 

7386 Borac BL - Panathinaikos Tim1 1+ (1.65)

 

Nije dozvolio sebi Panatinaikos da ispadne iz kvalifikacija za Ligu konferencije, uspeli su da stignu do plasmana i sada će imati duel u Banja Luci, gradu gde se trenutno živi za fudbal posle plasmana u glavnu fazu jednog evropskog takmičenja. Panatinaikos je imao tešku utakmicu protiv AEK-a u prvenstvu, ali je i Borac igrao u nedelju protiv Radnika iz Bijeljine, pa su timovi imali isti vremenski period za pripremu ovog meča. Neće tu biti umora ni jednih, ni drugih, a kvalitet je definitivno na strani gostiju koji bi trebalo da izađu kao pobednici ovog duela. Ipak, nadahnuće Banjalučana može im doneti gol u mreži Atinjana.

 

Katanac

7380 Lugano - HJK Tim2 bez gola (2.51)

 

Počinju evropske mečeve u Ligi konferencija i fudbaleri Lugana koji su poniženi u Istanbulu od Bešiktaša u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa sada svoju sreću traže u najmanje popularnom međunarodnom fudbalskom klupskom takmičenju u Evropi pod okriljem UEFA. Lugano bitnije mečeve u poslednje vreme igra malo zatvorenije nego ranije, što može usloviti i manje golova na ovom meču nego što to bilo ko očekuje. Ako odigraju kao protiv Partizana u gostima, jasno je da mogu da sačuvaju mrežu. HJK baš ima problem u finskom šampionatu, u poslednjem meču protiv Ilvesa nisu postigli gol, pa verujemo da neće ni sada.

 

Tačan rezultat

 

5342 Sturm Graz - Club Brugge 0:1 bilo kada (1.97)

 

Duel dva ozbiljna tima, iako mnogi neće reći tako. Austrijanci ovu utakmicu vide kao svoju dobru šansu da plasman među timove u gornjem domu, prethodni meč protiv Bresta nije bio dobar jer praktično, osim gola koji su postigli, nisu ni pretili Francuzima. Briž je baš u kontra ritmu i traga za formom u kojoj je bio pre utakmice protiv Dortmunda, sam početak Lige šampiona im je poremetio ritam. Pre Borusije, na četiri meča su primili jedan gol uz sve pobede, a od meča sa Borusijom na tri meča gol razlika im je 3:8. Imali su sasvim dovoljno vremena da se pripreme, mi očekujemo da ovoga puta slože kockice koje treba složiti i za nas su blagi favoriti.


5338 PSV - Sporting 1:1 (7.65)

 

Rutinski PSV rešava svoje protivnike u Holandiji, ali u Ligi šampiona nisu dobro krenuli. Juventus je odigrao dobro u Torinu, pobedio sa 3:1 i dokazao da PSV igra daleko slabiju ligu i da mora da ima jače utakmice u nogama ako misli da uradi nešto više. Sporting je, sa druge strane, protivnik po meri iz prostor razloga što takođe dolazi iz jedne od liga koje nisu među pet najjačih u Evropi. Ipak, ako vam kažemo da je prošlo šest mečeva otkako je Sporting primio poslednji gol, a za to vreme je postigao 18, onda ih nikako ne smemo potceniti. Igrali su i sa Portom u prvenstvu u tih šest utakmica, i njih, baš kao i Lil su pobedili sa po 2:0 i možda treba očekivati i ovoga puta da pokažu ozbiljan kvalitet. Nama miriše na X, i jedni i drugi su odlični, pa možda da probamo i tačan rezultat.


7379 LASK Linz - Djurgarden 1:0, 2:0, 3:0 (3.25)


Teška utakmica je iza LASK-a, igrali su protiv Rapida i odigrali 1:1, a što se tiče evropskih mečeva, igrali su solidno protiv FCSB-a iz Rumunije, ali nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, pa svoju nadu sada gaje u Ligi konferencija. Šveđani su tim koji je i te kako tim koji se može pobediti, imali su velikih problema u švedskom šampionatu u prethodnih mesec dana gde su u pet mečeva poraženi dva puta, a jednom igrali nerešeno. Golove je baš teško predvideti jer Linc igra defanzivno bitne utakmice i moguće je da će gosti imati ogromnih problema da stignu makar do jednog gola, pa nekako vidimo pobedu domaćina od 1:0 ili možda 2:0.

Ne propustite