EP - Milica Nikolić skovala zlato u Bratislavi!

Autor: Beta Beta
petak 13.11.2015.
22:11
Izvor: Beta

Srpska džudistkinja Milica Nikolić postala je danas prvakinja Evrope, pošto je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bratislavi osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma.

Beta/DzudoSavezSrbije/Dr
Beta/DzudoSavezSrbije/Dr

Povezane vesti

Srbija je ranije osvajala medalje na šampionatima mlađih seniora, ali nikada zlatnu. Džudistkinja Crvene zvezde rekla je da je presrećna osvajanjem medalje.

"Moj osmeh najbolje govori kako se osećam. Presrećna sam, jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika ni lakih mečeva.  Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci - porodici, Crvenoj zvezdi i Džudo savezu Srbije", rekla je Nikolićeva.

Mlada srpska reprezentativka pobedila je u prvom meču Katarinu Tanzer iz Austrije sa 10:0; u drugom meču bila je bolja od Reke Pup iz Mađarske, koju je pobedila na vazari; u četvrtfinalu je sa 10:0 pobedila Sintu Garsiju Mesu iz Španije, da bi u finalu iz kontre, za samo pet sekundi bacila na tatami Nou Minsker iz Izraela i osvojila zlatnu medalju.

Reprezentativac Srbije Nikola Gajić je  takmičenje do 60 kilograma u Bratislavi završio je u prvom kolu, u kome ga je pobedio Španac Migel Fernandez. Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma nije imao dovoljno sportske sreće u duelu sa Poljakom Mihalom Bartusikom.

Ne propustite