Jovana Preković osvojila zlato!

Autor: Beta Beta
nedelja 26.11.2017.
12:49
Izvor: Beta

Srpska karatistkinja Jovana Preković osvojila je danas zlatnu medalju u kategoriji 61 kilogram na Svetskom kupu Serije A u Okinavi u Japanu, pošto je u finalu pobedila Slovakinju Ingrid Sušankovu sa 3:0.

Facebook - Karate klub "Knjaz"
Facebook - Karate klub "Knjaz"

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, karatistkinja kluba "Knjaz" iz Arandjelovca imala je uspešnu sezonu, pošto je pre zlatne medalje u Okinavi, osvojila Premijer ligu, bronzanu medalju u Roterdamu i zlatnu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u kategoriji 61 kilogram.

"Ove godine sam postala seniorski prvak Evrope i bila sam najbolja u postojbini karate sporta u Japanu. Osećaj je fenomenalan i nastavljamo dalje sa pripremama za najveći cilj u mojoj sportskoj karijeri, a to je da ponovo dodjem u Japan 2020. godine i da na Olimpijski igrama predstavljam moju zemlju. Mene i mog trenera Roksandu Atanasov čeka veoma težak sistem kvalifikacija za Olimpijske igre ali spremne smo jer želimo da ostvarimo zajednički san, a to je pobedničko postolje na Igrama", rekla je Preković.

Preković je na početku turnira pobedila domaću takmičarku Moriguči Ajami, zatim Kaup Stefani i Jumi Haju. U četvrtfinalu pobedila je Lejlu Heurtaulti, a u polufinalnoj borbi bila je bolja od višestruke prvakinje Evrope i sveta Alise Bušinger.

Trener Roksanda Atanasov rekla je da je Preković prošla kroz tešku takmičarsku godinu, ali da je "sve izdržala kao pravi junak".

"Teško je reći šta osećam jer sam doživela da moja učenica pobedi u Japanu tamo gde sam i ja nekada pobedjivala. Jovana je imala je podršku kolega iz karate kluba 'Knjaz' i celog tima koji je formiran kako bismo bili spremni za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ovo su samo stepenice ka Olimpijskim igrama, čeka nas još mnogo teškog i napornog rada", navela je ona.

Ne propustite