Analiza Astane, gde je njihova najveća snaga i da li Partizan čeka pun stadion?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2019.
18:37
Izvor: Sportske.net

Odgovor se može naslutiti iz onoga što je nekadašnji fudbaler Partizana i Astane Branko Ilić rekao za ''Partizan News''.

fca.kz
fca.kz

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana juče su nastavili seriju pobeda u Linglong Superligi, deklasirali su Radnički u Nišu sa 4:1, a u četvrtak ih očekuje novi veliki ispit u Ligi Evrope, u dalekom Kazahstanu, protiv domaće Astane.

Utakmica u Nur-Sultanu zakazana je za četvrtak od 17 časova, uz direktne TV prenose na RTS-u i Areni Sport, a svojevrsnu uvertiru za ovaj duel dao je slovenački defanzivac Branko Ilić, koji je posle Partizana igrao i u Astani i odlično poznaje uslove u kojima će igrati crno-beli.

Posebno zanimljiv je onaj deo njegovog razgovora gde je govorio o atmosferi koja bi u četvrtak mogla da dočeka ekipu Partizana na ''Astana Areni'', kao i kvalitetu ekipe Astane.

''Vidi se razlika. Kada igraju Evropu, dok sam ja bio tamo, uvek su punili stadion, i kada smo igrali kvalifikacije, i kada smo igrali u grupi Lige šampiona. A kada se igra prvenstvo, znatno je manje ljudi na tribinama.

Astana je najbolji tim u Kazahstanu, osvajaju titule, nadmoćniji su i finansijski od svih drugih klubova, mnogo ulažu u klub, imaju i odličan skauting, svi igrači koje dovode igraju dobro i zasluženo su tamo gde jesu.

Oni nisu ista ekipa u gostima i kod kuće. Na domaćem terenu imaju mnogo dobro, igraju timski, tu su jaki. Igraju na veštačkoj travi, dok se protivnik adaptira, oni već vode 1:0, ili 2:0. Svaka ekipa na njihovom terenu ima problema pogotovo u prvom poluvremenu. Neće biti nimalo lako, biće svim ekipama teško tamo, ali da mogu da se pobede - mogu.

Ako Partizan bude igrao kao protiv Crvene zvezde u derbiju, navijači Partizana ne treba da se plaše'', objašnjava Branko Ilić.


Inače, ''Astana Arena'' prima 30.000 gledalaca, a sagrađena je 2009. godine.

Kompletnu emisiju ''Partizan News 5'' možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 29.09.2019
18:52

Gledao sam Astanu i AZ u prvenstvenim utakmicama, Astana nije slučajno jedva izgubila u Mančesteru, mnogo su bolji nego što se kod nas misli, nemojte se iznenaditi ako AZ pobedi Junajteda na svom terenu jer je trio Idrisi-Boadu-Stengs neverovatan.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 29.09.2019
22:38

Necemo se iznenaditi jer se to nece dogoditi... Pritom, Junajted je protiv Astane igrao sa prakticno drugom postavom. Bez Marsijala, Pogbe, De Hee, Šoa, Dzejmsa, Mekgvajera, Van Bisake, Janga, Lingarda itd. Jedini igrac prve.postave je bio Rasford...Za klub koji se prakticno raspada neigranje bez toliko igraca je izazov makar igrali i protiv Vojvodine... Astana je trenutno daleko losiji tim nego sto je bio pre.par.godina kad.su stvarno bili pojam za nase klibove.

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 29.09.2019
23:19

Vi vec od neke Kazakstanske Astane koja postoji na fudbalskoj sceni 15 godina pravite Real Madrid i svaka vam je pobeda kao da ste osvojili LS. A to se u nasem narodu zove kompleks vise vrednosti, vi svojim hvalisanjem samo pokazujete koliko ste inferiorni ili potlaceni pa svaki iole bitan rezultat dizete u nebesa.