Cikaleši: "Plašili smo se za sopstveni život"

Autor: Beta Beta
sreda 15.10.2014.
12:14
Izvor: Beta

Reprezentativac Albanije ističe strah koji je preovladao nakon incidenta i kao odluku da se ne izađe na teren nakon prekida.

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Reprezentativac Albanije Sokolj Cikaleši rekao je danas da su fudbaleri strahgovali za svoje živote tokom sinoćnih nereda na stadionu Partizana u Beogradu u kvalfikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Bilo je gadno, bojali smo se za život! Bilo nas je strah da srpski igrači ne iskidaju našu zastavu, zbog toga je došlo do celog sukoba", rekao je Cikaleši.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se sinoć u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

"Nismo se osećali sigurno, tek smo u službenim prostorijama stadiona bili mirni i spokojni. četiri naša igrača su povredjena u tuči s navijačim na terenu. Posle toga nismo bili spremni opet da izadjemo na teren. Da, bila je opcija da se nastavi, ali mi nismo hteli
", kazao je on.

Utakmica Srbija - Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica - "kvadrokopter" na daljinsko upravljanje.

Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji s crnim dvoglavim orlom, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Chemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste iz 19. veka.

"Ja sam, kao i cela klupa za rezervne igrače, utrčao na teren, ali u sukobima nisam učestvovao, dakle niti sam udaren, niti sam ja nekoga udario", rekao je Cikaleši.

Oko dva sata nakon utakmice reprezentacija Albanije pod jakim policijskim snagama ispraćeni su na aerodrom i odatle su odleteli za Tiranu, gde im je priređen doček.

"Srpski su igrači kasnije bili zaštitnički prema nama, pogotovo (Branislav) Ivanović koji nam je čak došao i pre utakmice u svlačionici i kazao 'To je samo utakmica'. A potez (Stefana) Mitrovića nas je sve iznenadio.", kazao je fudbaler RNK Split.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke