Da li će Srbija, Zvezda i Partizan moći da igraju pred ograničenim brojem gledalaca? ''Imamo samo jednu važnu utakmicu...''

Autor: Darko Mitrović
petak 23.10.2020.
15:52
Izvor: Sportske.net

Stigla potvrda iz Kriznog štaba.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Epidemija koronavirusa u Srbiji ušla je i treći talas, iz dana u dan su počeli da se beleže rekordni brojevi zaraženih, srećom za sada ne kao u regionu i širom Evrope, gde su ti brojevi zastrašujući.

Ipak, svedoci smo da se i pored takve situacije u pojedinim evropskim zemljama igraju utakmice sa ograničenim brojem gledalaca na tribinama.

S tim u vezi, danas je na pres konferenciji postavljeno pitanje da li i naš Krizni štab razmišlja da eventualno dozvoli ograničen broj gledalaca pre svega na utakmici finala plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske, ali i na Zvezdinim i Partizanovim utakmicama u evropskim takmičenjima.

Stigao je jasan odgovor - negativan!

''Mi u narednom periodu imamo samo jednu važnu utakmicu - borbu sa koronavirusom. A što se tiče ovih mera, to se može razmatrati, ali bilo kakvo okupljanje takvog tipa je veliki rizik'', naglasila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Komentarišući činjenicu da se letos tokom drugog talasa igralo pred publikom, ona je dala i dodatno objašnjenje zašto to sada nije moguće.
-
baner

''Mi jesmo tada odlučili u jednom trenutku da se to dozvoli, ali uz poštovanje mera. One se, međutim, nisu poštovale, apsolutno se nisu poštovale. Sa naše strane vodilo se računa i da su se karte prodavale onlajn, što se prilično ismevalo ovde. Opet se nije poštovalo... Ne želimo sada uopšte da dozvolimo takvu vrstu rizika.

Uostalom, ni tada nije bilo dozvoljen toliki broj gledalaca. Pokazalo se da nismo dovoljno odgovorni i savesni. Vrlo je nepopulatno što ovo govorim, ali takva vrsta okupljanja u ovoj fazi je vrlo veliki faktor rizika.

Utakmice, druge vrste manifestacija... bolje da se sada strpimo, da bismo posle mogli da funkcionišemo kao i pre kovida'', zaključila je dr Darija Kisić Tepavčević.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 23.10.2020
18:06

koja publika....zar mi to imamo? Mi imamo samo huligane koji sami sebe prekrstili u navijace xD

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 24.10.2020
16:56

U pravu si, jer vi imate bas to sto si ti rekao, a ne navijace ljepi.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 28.10.2020
17:50

Mnogo bolji ljepi.

avatar
deki trbic
Tuesday, 27.10.2020
17:42

Uff a navijaci zvezde su kao bolji....sve je to isto druze...huligani...samo se seti onog vaseg navijaca koji je turio baklju policajcu...to navijac, pravda za njega bla bla bla...zasto?

avatar
Südkurve München
Friday, 23.10.2020
16:09

Pitanje za Dariju Kisic Tepavcevic:
Jel mogu utakmice da se igraju online?
Hvala