Da li je vreme za Kataijevu ''magiju'' i u reprezentaciji?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.11.2020.
16:14
Izvor: Sportske.net

Ako može Zvezdu da vodi ka ''evropskom proleću'', može li i reprezentaciji da pomogne kod poslednje prepreke za plasman na Evropsko prvenstvo?

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda i dalje napreduje po planu, uz dominaciju na domaćoj sceni, vezala je i dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope i mnogi je već sada vide u nokaut fazi takmičenja, takozvanom ''evropskom proleću''.

Aleksandar Katai se već od samog početka sezone nametnuo kao vođa ove ekipe, u sjajnoj je formi i Zvezda je u njemu dobila ogromno pojačanje proteklog leta.

Sinoć je maestralnim golom iz slobodnog udarca doneo Zvezdi novu pobedu, ovoga puta nad belgijskim Gentom (2:1), a malo je nedostajalo da još jednom zatrese mrežu, kada je prečka u finišu prvog poluvremena spasila goste.

Istovremeno, Katai je još uvek nekako u zapećku kada je reprezentacija u pitanju, dobija pozive u poslednje vreme, ali ga nismo videli i na terenu.

Naš nacionalni tim će 12. novembra voditi borbu sa Škotskom u Beogradu za plasman na Evropsko prvenstvo, a selektor Ljubiša Tumbaković još uvek nije siguran da li će moći da računa na sve boljeg Filipa Đuričića zbog koronavirusa.

Ukoliko Đuričić ne bude spreman, Katai bi svakako mogao da bude jedno od alternativnih rešenja, a ujedno bi mogao da selektoru posluži i kao potencijalno iznenađenje za Škote u meču odluke.

Naravno, velika je konkurencija u reprezentaciji, tu su i Tadić i Sergej Milinković-Savić, ali Katai je već navikao da na ''Marakani'' pokazuje svoju ''magiju''. Hoće li i protiv Škotske?
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 07.11.2020
01:36

Izbacite ono drvo sta mu treba 5 sansi da da gol koji je po obicaju iz peterca. Stavite Jovica u spic uz Kataija, Tadica, sms i to je to

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 07.11.2020
16:17
avatar
cupavci
Friday, 06.11.2020
20:56

Ne ako želimo da idemo nas euro. Filip djuricic je u životnoj formi. Dečko kida ove sezone

avatar
Dimitrije Petrovic
Friday, 06.11.2020
19:59

Licno mislim da je Katai najbolji igrac Zvezde godinama unazad, ali on nije materijal za reprezentaciju, takav je igrac da trazi puno lopti i to je okej u Zvezdi kad one nemaju kome drugom ni da idu, ali u reprezentaciji ima puno kvalitetnijih igraca, pa Katai ne bi bio od neke koristi bas.

avatar
Kunilingus
Friday, 06.11.2020
18:12

Samo je on nedostajao da počnemo da pobeđujemo

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 06.11.2020
18:06

Ne pre Sulejmanija i Zivkovica.

avatar
Sanchez Bakero
Friday, 06.11.2020
17:47

Zašto je Katai morao da se vrati u Srbiju da bi tek onda nekome došlo iz d.... u glavu da je on igrač za reprezentaciju? Iz aviona se vidi (i zna) da je u pitanju vanserijski igrač.
P. S. Ja sam Grobar (kao što većina vas već verovatno zna).

avatar
Kori Volden
Friday, 06.11.2020
17:41

Ne, jer moraju igrati Sergej i Tadic. Katai ceka sa klupe i to je to.