Damjanović pred Novi Pazar: "Pod pritiskom smo da pobedimo, mesto nam je na vrhu"

Autor: Ivan Cvetković
petak 20.09.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

TSC dočekuje Novi Pazar u subotu od 18 časova, u utakmici devetog kola Super lige Srbije.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC-a Jovan Damjanović izjavio je danas da je njegova ekipa pod pritiskom da pobedi u predstojećoj utakmici Super lige Srbije protiv Novog Pazara, nakon nezadovoljavajućih rezultata u poslednjih nekoliko utakmica.

"U poslednje dve utakmice smo na momente izgledali dobro. Nivo igre je bio zadovoljavajući za ovako kratak period saradnje, ali nismo uspeli da dođemo do rezultata, a to je osnovni cilj. Pod pritiskom smo da pobedimo, ali mislim da treba da nastavimo u ritmu kakav imamo prethodnih desetak dana, sa dobrim treninzima, pa će i rezultat doći", naveo je Damjanović na konferenciji za novinare.

TSC dočekuje Novi Pazar u subotu od 18 časova, u utakmici devetog kola Super lige Srbije.

Damjanović je postao trener ekipe iz Bačke Topole 30. avgusta, nakon što je Dean Klafurić podneo ostavku posle eliminacije iz kvalifikacija u Ligi Evropa i loših rezultata na početku prvenstva.

Damjanović je naznačio brojne promene u stručnom štabu i igračkom kadru ove sezone kao jedan od razloga zašto se njegova ekipa nije uigrala kako treba.

"Jedan trener je počeo pripreme, završio ih je drugi, a sada sam došao ja i to igračima nije lako. TSC je ozbiljan klub koji već dve godine predstavlja našu zemlju u Evropi i na momcima je velika odgovornost. Ova serija loših rezultata im nije pala lako. Tu je i novih 10-12 igrača koji moraju da se ukomponuju i odgovore zahtevima i težini ovog dresa, a izgleda da se u prethodnim mesecima nije sve uvezalo kako treba", dodao je Damjanović.

TSC je na poslednje tri utakmice u Superligi izgubio od OFK Beograda, Mladosti iz Lučana i Tekstilca iz Odžaka.

"I Novi Pazar je menjao trenera, ali su i osvojili četiri boda u dva poslednja kola. Imaju dobre individualce i dobro su se složili i organizovali. Poznajemo ih i analizirali smo njihovu igru, pogotovo otkako imaju novog trenera. Spremamo se da odigramo najbolju utakmicu od kada sam ja na čelu kluba i da ostvarimo važnu pobedu", dodao je trener.

Vezista TSC-a Ifet Đakovac ocenio je da je TSC-u mesto na čelu tabele i da očekuje da se tamo ekipa vrati.

"Dolazi nam dobra ekipa Novog Pazara, ali ako mi budemo koncentrisani i ako damo sto odsto sebe, u svih 90 minuta, ostvarićemo pozitivan rezultat koji će nam u budućnosti pomoći da se vratimo na čelo tabele, gde nam je i mesto", naveo je Đakovac.

TSC je pretposlednji 15. na tabeli sa sedam bodova, a Novi Pazar ima bod više na 11. mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke