Derbi odjeci - Terzić o Stojkoviću, Vazura o Mrkeli!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.09.2018.
20:08
Izvor: Sportske.net, rts.rs

Dva dana nakon 158. "večitog" derbija "koplja" su ukrstili i generalni direktori Crvene zvezde i Partizana.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Ne stišava se bura nakon 158. "večitog" derbija koji je u nedelju odigran na stadionu u Humskoj. "Večiti" su u okviru 9. kola Super lige odigrali nerešeno (1:1), a posle meča se najviše priča o "fantomskom" golu Ričmonda Boaćija i izjavi koju je tim povodom dao Vladimir Stojković.

Tim povodom su u emisiji "OKO" na Radio televiziji Srbije večeras svoje stavove izneli generalni direktori Crvene zvezde i Partizana, Zvezdan Terzić i Miloš Vazura.

"Oni svesno spinuju javnost i prave ambijent gde sebe predstavljaju kao žrtve mnogih viših sila. To je, pre svega, da je Zvezda državni projekat, da Zvezda živi na državnim jaslama, da je za Zvezdu država bankomat, da Crvena zvezda živi od poreskih obveznika što je notorna laž. Oni su vrlo dobro svesni da izgovaraju laži. Crvena zveda je kompanija koja posluje transparentno, sa nula procenata sive ili crne zone. Sto posto funkcionišemo preko računa i potpuno transparentno možemo da prikažemo svakom zainteresovanom kakve prihode mi ostvarujemo. Jedini sponzorski ugovor koji imamo sa državnim preduzećem, to je ugovor sa Telekomom vredan milion i 200.000 evra", objasnio je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor FK Partizan najpre se osvrnuo na činjenicu da kolege iz Ljutice Bogdana u poslednje četiri godine nisu uspele da ugoste njega i članove Partizanove Uprave kako dolikuje.

"Ja sam ovde već četiri godine. Nijednom nisu uspeli da obezbede da rukovodstvo Partizana mirno dođe u njihovu ložu i da iz nje ode. Uvek je neki problem. To je najveća zamerka moja, a mislim i cele Uprave Partizana. Mi smo više puta pokazali da smo dobri domaćini, čak organizujemo da sa zapadne tribine nema nikakvog dobacivanja jer pazimo kojim ljudima prodajemo karte. Videli ste na 157. 'večitom' derbiju sraman potez navijača Crvene zvezde, onaj balon koji je išao ka centralnoj loži u kojoj je u tom momentu sedeo i Siniša Mihajlović. Mislim da je to velika sramota. Retko kad nas je neko i dočekao na ulazu tamo, a neka kažu kako ih dočekuje Uprava Partizana", kazao je Vazura.

Zatim se prešlo na komentarisanje izjava Vladimira Stojkovića i reakcije Mitra Mrkele.

"Lično cenim Stojkovića, mislim da je izvanredan golman. S obzirom da nosi dres reprezentacije Srbije, da je toliko puta gledao kako se diže zastava i svira himna, mislim da mora da bude svestan težine izgovorene reči. On ne predstavlja samo Partizan već i igrača nacionalnog tima. Takve reči koje je izgovorio, mislim da nije nikada nijedan srpski sportista. Ovo napominjem zato što sam ubeđen da je on imao neku predigru i uvertiru u vidu indoktrinacije preko čelnika Partizana i te njihove televizije. Oni indoktriniraju javnost, podgrevaju navijačke strasti i to je uticalo i na golmana Stojkovića koji je reagovao kako je reagovao, da je on sam kao i Partizan žrtva, što stvarno ne odgovara istini", rekao je Terzić.

Miloš Vazura se složio sa izjavom Ivice Ilieva da je Mitar Mrkela zapravo govorio u nečije ime. Za razliku od sportskog direktora koji je direktno prozvao Zvezdana Terzića, Miloš Vazura to nije učinio.

"Što se tiče sportskog direktora Crvene zvezde, mislim da je jedino on video da je lopta pola metra u golu, da to niko nije video. Mislim da on nije dao tu izjavu već neko drugi, a da je on izgovorio. Jako cenim njegov rad i mislim da je dobar sportski radnik, ali je jako neprimereno, da ne kažem nekulturno. Ali to govori o njima, odnosno o onome ko mu je rekao da to kaže", istakao je Vazura.

Jedna od najvažnijih tema posle svega što se dogodilo u nedelju, ali i na nekim prethodnim "večitim" derbijima, jeste da li srpski fudbal treba da se okrene tehnologiji ili stranim sudijama.

"Mislim da sudije nisu uopšte problem srpskog fudbala. Mislim da Srbija ima mlade i kvalitetne sudije. Veći je problem što se njima ne dozvoljava da sude onako kako treba, odnosno ima mnogo pritisaka, mnogo direktiva od strane raznih moćnika u FSS, to je ono što treba da nas brine. Kada bi sudije pustili da sude onako kako znaju, pošteno, u duhu fer-pleja, mislim da ne bismo imali problema sa sudijama. Jesam za uvođenje VAR tehnologije i svi u Zvezdi jesu za to. Treba da pratimo evropske trendove, ono što rade UEFA i FIFA, što rade najveće lige i uopšte nemamo problem. To je jedno spinovanje javnosti koje Partizan stalno plasira, oni jesu, a Zvezda nije. Ne pitaju se ni Zvezda, ni Partizan, to treba da bude odluka FS Srbije", poručio je Terzić.

Generalni direktor crno-belih takođe nije za strane arbitre, ali...

"Nisam za dolazak stranih sudija. Mislim da sami možemo dosta stvari da uradimo. Partizan je još na početku prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije ali ostale ekipe nisu prihvatile. Zahtev smo ponovili, a ukoliko je VAR skup onda možemo bar da uvedemo gol tehnologiju koja nije toliko skupa. Naravno, tu je odluka na FSS i drugim klubovima da to prihvate", zaključio je Miloš Vazura.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 26.09.2018
14:25

kada se odreknete mota "necemo placenu titulu" onda mozemo da pricamo.

avatar
Capitano
Wednesday, 26.09.2018
12:51

Haha o cemu razmislja ovaj lik. Tebe kada bi docekali kako dolikuje opet bi upali u dugove. A to da navodno pazite kome prodajete ulaznice i da niko nije dirao upravu CZ vam je bilo lako, jer svi znaju da imate placene navijace koji igraju kako svirate. Kada Partizan bude imao normalne ljude u upravi, ukinete onu sramnu emisiju i prestanete da pozivate na mrznju i da izmisljate i lazete sopstvene i lakoverne ovce, moci ce normalo i klubovi da funkcionisu, sa postovanjem.

avatar
Sanchez Bakero
Tuesday, 25.09.2018
23:20

"Sve se čovjek bruka sa čovjekom: gleda majmun sebe u zrcalo..!"

avatar
Čeki
Tuesday, 25.09.2018
23:13

Ovo umesto neko argumentovano da odgovori i s jedne i s druge strane, oni svako svoje argumente iznose i ono sto im ide u korist. Potpuno nekvalitetna rasprava tipa "mi ovo, vi ono" i tako u krug bez ijednog argumenta na tvrdnje s druge strane u ovoj enisiji.

avatar
NemanjaVidicNo1
Tuesday, 25.09.2018
22:31

ma oni ce uvek spinovati nista sporno i lazu ocigledno lazu,namerno,znaju za sve transfere uefa zna,svi znaju ali ne oni izmisljaju,ali to im je lakse tako,da pricaju drzava ovo ono,svesni su svoje nemoci i nisu bitni uopste,pustite ih neka placu kukaju i to je to

avatar
mlk
Wednesday, 26.09.2018
01:06

Niko ne moze toliko lagati koliko vi iz ociju javno mozete ukrasti!

avatar
zg partizan igokea
Tuesday, 25.09.2018
21:10

Stojke čovek od reči.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Tuesday, 25.09.2018
20:45

Eto sta je ovoj ''nasoj'' budali najveca briga od svega sto nas opterecuje i okruzuje, vazno mu je jedino da li je bio dobro docekan kad je gostovao. Inace, i vi ste za VAR? To nije u skladu sa onim sto je pricao vas trener, ali, samo budala ne menja misljenje. Odlicno, neka se sutra predlog stavi na glasanje!

avatar
zg partizan igokea
Tuesday, 25.09.2018
22:00

Kod nas svako moze da ima svoje misljenje... trener ima svoje misljenje... zamisli (iako nije rekao da je protiv, vec da bi prvo voleo da neko od Balkanaca to prvi uvede, da vidi kako bi to izgledalo u praksi)....