Đukić: "Verujem u moj Partizan"

Autor: Pavle Knežević
sreda 16.08.2017.
12:29
Izvor: Sportske.net

Optimizam trenera Partizana je nepokolebljiv, uprkos svemu što čeka njegovu ekipu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić svestan je svega što čeka njegovu ekipu u prvom duelu sa Videotonom: praznih tribina, kvaliteta protivnika, njegovog rivala na klupi, ali i velikog uloga.

Njegov odgovor?

"Verujem u moj Partizan".

"Ja sam uvek optimista, ne razmišljam o porazu, moj mentalitet mi to ne dozvoljava. Verujem u moj Partizan. Mi smo ekipa koja je u usponu i koja stalno napreduje. Sigurno da imamo ozbiljnog rivala, koji je isto tako dobar kao mi. Razmišljam samo o pobedi, jer imamo dobru ekipu, spremnu da prođe dalje", rekao je Đukić.

Partizan sutra od 21 dočekuje Videoton u prvoj utakmici plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope. Trener crno-belih razgovarao je sa novinarima u vrlo dobrom raspoloženju, ali svestan važnosti meča.

"Mislim da smo svi svesni da se nalazimo pred veoma važnom utakmicom za klub, za Partizan. Tako joj i prilazimo. Prolazak u Ligu Evrope je veoma bitan za nas i učinićemo sve da tako bude. Imamo veoma ozbiljnog i teškog protivnika, ali ćemo učiniti sve da se plasiramo u Ligu Evrope, koja nam je potrebna", rekao je Đukić.

Mađarsku ekipu vodi Marko Nikolić, tvorac sadašnjeg tima Partizana.

"Veći problem je ekipa Videotona, isto kao što je njima veći problem Partizan nego trener. Znamo sve o njima, nije to nikakva tajna. Meni je najbitnija moja ekipa, ne bavim se tuđom. Analizirali smo protivnika, ali najbitniji smo mi, da imamo dobar stav, da budemo mi i da odigramo kako treba", rekao je Đukić.

A za koju će se varijnatu odlučiti trener: svi u napad kao protiv Olimpijakosa ili prvo odbrana kao protiv Vojvodine?

"Dok god sam ja tu, ići ćemo po pobedu, protiv svakog protivnika. Moj Partizan mora da ide po protivnika, da bude spreman, da vodi utakmicu, da napada, ali i da brani. Napadači su prvi stepen odbrane. Kada je moja ekipa u šesnaestercu, i ti špicevi su u tih 30-40 metara i rade za ekipu. Ali, isto i bekovi da se ubacuju napred, jedan totalni fudbal", rekao je Đukić.

Prazne tribine su još jedna prepreka za njegov tim.

"Neprirodno je, nisi navikao da igraš pred praznim tribinama. Deluje sablasno igrati jednu utakmicu te težine i važnosti, ali moramo da se naviknemo. Najbitnije je da prođemo, da idemo dalje, da igramo za nas, ali zaista će biti neobično", rekao je trener.

U crno-bele je juče došao i Vladimir Stojković, a na pitanje ko će braniti, Đukić je odgovorio na svoj već uobičajeni način, uz širok osmeh: "Golman".

"Imamo petoricu golmana, odlučivaćemo. Videćemo demokratski, da li izvlačenjem iz šešira. Svi su u konkurenciji i odlučićemo sutra", objasnio je trener.

Štoper Bojan Ostojić takođe je svestan važnosti meča.

"Najvažnija utakmica za nas i moramo maksimalno da se spremimo za taj meč. Znamo ko vodi Videoton i kakve je šef imao uspehe ovde. Moramo da gledamo pre svega sebe i da se spremimo maksimalno za tu utakmicu. Sve je šef spremio i na nama je da to ispoštujemo", rekao je Ostojić.

Prazne tribine?

"Igrali smo protiv Voždovca pred praznim tribinama, gde smo imali veliku podršku van stadiona, pa se nadam da će biti i sada tako", rekao je Ostojić.

Nemanja Kosović i Alen Stevanović nisu spremni da igraju, ali su se Uroš Đurđević i Everton potpuno oporavili i biće u konkurenciji za sutrašnju utakmicu koja počinje u 21 sat.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
odjava
Wednesday, 16.08.2017
15:28

Zavrsi ovu utakmicu sutra pa da se lepo pozdravimo naci ce ti ramadani neki novi TVOJ partizan . Sikter more.

avatar
Nebozoik
Wednesday, 16.08.2017
15:17

Boj ne bije svijetlo oružje,nveć boj bije srce u junaka.nAjmo crno beli!!!

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 16.08.2017
12:52

Hoćemo stopera i levog beka i zadnjeg veznog !

avatar
Thursday, 17.08.2017
08:28

I levo krilo:-D

avatar
Emperador(2018)
Friday, 18.08.2017
15:12

stoper pa i ne mora miletic odlican , levi bek desni bek i krilo

avatar
Thursday, 17.08.2017
08:36

Vise centralnog nego zadnjeg.

avatar
Vladimir Tepes
Wednesday, 16.08.2017
12:36

Tako je komandante!

avatar
Wednesday, 16.08.2017
12:35

Lazovic je u Teleoptiku, a Kljajic i nije golman. Imas -samo- tri golmana, ali zna se koji je najkvalitetniji.

avatar
Wednesday, 16.08.2017
12:34

NAPRED PARTIZAN!