Dva Zvezdina lica, Kanga debitovao porazom, Orlandićeva ''eksplozija''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.07.2016.
19:51
Izvor: Sportske.net

Dva tima Crvene zvezde večeras su u isto vreme odigrala dve kontrolne utakmice. Prvi je doživeo ubedljiv poraz od rumunskog Pandurija, dok je drugi ubedljivo savladao ekipu Krškog.

twitter@EBlocFootball
twitter@EBlocFootball

Povezane vesti

Crvena zvezda 1 - Panduri 2:4 (1:1)

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez (Ristić), Donald, Kanga, Avramovski (Poletanović), Katai, Srnić (Ruiz), Vijera (Sikimić).

Uslovno rečeno prvi tim Crvene zvezde danas je imao mnogo problema protiv rumunske ekipe Panduri, a u ovom meču debitovao je i Gelor Kanga, najnovije Zvezdino pojačanje iz Rostova.

Samo četiri minuta od početka meča bilo je dovoljno rumunskom timu da zatrese mrežu Kahrimana. Loša reakcija crveno-belih u defanzivi, rival je to iskoristio i golom Trifua poveo sa 1:0.

Zvezda je potom imala inicijativu, pokušavala što pre da izjednači, ali su Rumuni uspešno odolevali. Srnić je u 32. minutu propustio lepu priliku posle odlične asistencije Kataija, da bi i Ibanjez opasno pripretio iz ''slobodnjaka'' sedam minuta kasnije.

A onda, sam finiš prvog poluvremena, 42. minut i majstorija Aleksandra Kataija, koji je posle solo akcije kroz odbranu Pandurija uspeo da Zvezdi donese izjednačenje - 1:1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a kao i u prvom poluvremenu, Rumunu opet posle samo četiri minuta dolaze u novo vođstvo.

Ovoga puta, Luković je skrivio jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Pleaska - 2:1 za Rumune.

Ipšak, kapiten Zvezde se iskupio već u 57. minutu, kada je odlično izveo slobodan udarac i izjednačio na 2:2.

Ali, novi odgovor Pandurija usledio je u 69. minutu, kada je ''sevnula'' njihova kontra koju je realizovao Prkalabu - 3:2.

Ruiz je potom zamenio Srnića, a prethodno je Ristić ušao umesto Ibanjeza, dok je Poletanović već nma startu drugog poluvremena zamenio Avramovskog.

Zvezdine nade u preokret potrajale su do 87. minuta, a onda Prkalabu još jednim golom stavlja tačku - Kahriman je i četvrti put izvadio loptu iz mreže - 4:2!

Crvena zvezda 2 - Krško 5:1 (5:0)

Prvo poluvreme: Supić, Petković, Rendulić, Mičel, Milošević, Račić, Babunski, An. Luković, Plavšić, Joveljić i Orlandić.

Drugo poluvreme: Supić, Parker, Rendulić, Mičel, Anđelković, An. Luković, Ilić, Babunski, Plavšić, Joveljić i Vučićević


Trener Miodrag Božović je vodio ekipu protiv Krškog i tokom meča je imao priliku da vidi razgoropađenog Petra Orlandića, koji je tokom prvog poluvremena upisao het-trik.

Vodeći gol za Zvezdu na ovoj utakmici postigao je David Babunski u 18. minutu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca, a posle odlične akcije Srđana Plavšića - 1:0.

Samo minut kasnije, Petar Orlandić je duplirao prednost i započeo svoju ''kanonadu'', koju je nastavio već u 22. minutu za vođstvo od 3:0!

Usledio je nešto mirniji period igre, a onda 38. minut i het-trik Orlandića, posle asistencije Marka Petkovića - 4:0.

Ni to nije bilo sve od Zvezde u prvom poluvremenu, u poslednjim trenucima ovog dela igre, Joveljić se najbolje snašao pred golom rivala, posle kornera koji je izveo Plavšić - 5:0.

U nastavku, Zvezda je ''smanjila gas'', što su fudbaleri Krškog iskoristili da postignu počasni pogodak u 77. minutu, a strelac je bio Štefanec.

Tri minuta kasnije, Vanja Vučićević je zatresao mrežu, ali ovaj pogodak nije priznat zbog ofsajda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja XL
Tuesday, 05.07.2016
21:24

Na svakim pripremnim se dosudi više penala protiv zvezde nego za celu sezonu u Srbiji iako zvezda u Srbiji odigra bar 5 puta više utakmica. Čim ne sude srpske sudije odmah problemčići za rekordere. Da podsetim navijače da su imali tim za LŠ dok su obarali rekorde u Srbiji, a sad odjednom sa pojačanjima im ne valjaju ti isti igrači. Kako? Hoćete ja da vam objasnim? Vaši najbolji igrači su srpske sudije, zapamtite to dobro!

avatar
El Diablo
Tuesday, 05.07.2016
23:40

Pazi a dovedeni su SVI igraci koje im je Grof trazio,svi do jednog.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 06.07.2016
08:55

Ovo su prijateljske utakmice... Protiv Partizana se sudi vise penala i crvenih kartona u kvalifikacijama nego u cijelom prvenstvu... Pojedini igraci vam nisu ni znali da se za igranje rukom u 16 sudi penal, a sreca vasa sto Jojic nije bio u prilici da uhvati loptu i kaze sudiji da sudi penal :D

avatar
Povratak kralja XL
Tuesday, 05.07.2016
23:49

Ako oni tako tvrde nama to ništa ne smeta. A Đurđević? :D

avatar
noname
Tuesday, 05.07.2016
21:12

smesi se neki Kairat opet!

avatar
El Diablo
Tuesday, 05.07.2016
20:15

Ipak je pobeda u prvom planu.

avatar
Anti Beogradjani
Tuesday, 05.07.2016
20:14

oborili me za 10083 dinara......

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 05.07.2016
20:12

Lukovic mozda ima iskustva iz Zenita ali nema i godine iz Zenita!!! Ubedljivo najslabija karika tima! Sto se mene tice,Lukovica nikako u startnih 11 a Sikimica nismo trebali da zadrzimo pored Orlanda,Huga,Joveljica i Vucicevica...

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 05.07.2016
20:06

Rumuni su dobra ekipa, i dali su bukvalno sve sto sutnuli u gol, tako da ovo nije realan rezultat, niti realan odnos snaga. Ono sto je veoma realno i indikativno je ocajna odbrana. Lukovic NE MOZE da igra! Kakva crna Evropa sa takvima u timu. Covek realno nije kvalitet ni za Cukaricki... On moze da igra u Jagodini ili nekoj slicnoj ekipi...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 05.07.2016
20:00

Samo da su svi živi i zdravi, a pobeda ili poraz na pripremama nema neki značaj, štoviše nekad bolje dođe poraz od pobede. Ko se razume u fudbal shvatiće o čemu pričam.

avatar
DzoniSetac
Tuesday, 05.07.2016
19:58

Cim dodje mitrovic lukovic moze da se preseli na tribine,pre bih stavio bilo kog stopera umesto njega,vecu panjinu dugo nismo imali

avatar
Don Silvio
Tuesday, 05.07.2016
22:49

Savo bi bio dosta bolji od lukovica

avatar
gosfkcz
Tuesday, 05.07.2016
19:55

Sto se Orlandica tice nije sporno da je bolji od Sikimica od kojeg sam bez lazne skromnosti bolji cak i ja. Voleo bih da znam sta to Bozovic vidi u Lukovicu sto mi ne vidimo. Toliko pojacanja u veznom redu koji je i onako bio dobar a i dalje imamo Kahrimana i Lukovica.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 05.07.2016
22:51

Kahriman je dobar. Mislim da mi trenutno i ne mozemo naci boljeg golmana, odbrana je problem prvenstveno lukovic