FSS podsetio, Partizan - Zvezda 7:3!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2020.
08:39
Izvor: Sportske.net

Ali, ovaj skor možda neće biti ni promenjen ovog proleća.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Polako se ''zagreva'' atmosfera pred sutrašnje polufinale Kupa između Partizana i Crvene zvezde.

Meč se igra u Humskoj, s početkom u 20 časova, a Fudbalski savez Srbije je sinoć na svom Instagram nalogu podsetio na sve dosadašnje osvajače Kupa, od kada je Srbija samostalna država.

Kao što možete da vidite i prilogu, Partizan je od sezone 2006/07 čak sedam puta osvajao ovaj trofej, a Crvena zvezda samo tri puta, poslednji put sada već davne 2012. godine. Po jednom su pobednici Kupa Srbije bili i Jagodina, Vojvodina i Čukarički.

S obzirom da je sutra tek polufinale, skor 7:3 u korist Partizana u odnosu na Zvezdu neće odmah biti promenjen, moraćemo da sačekamo epilog finala, gde će svoju šansu za trofej tražiti i bolji iz drugog polufinala, Vojvodina, ili Čukarički.

Ali, ako posmatramo kompletnu istoriju nacionalnog Kupa, od SFR Jugoslavije, preko SR Jugoslavije, Državne zajednice Srbije i Crne Gore, pa do Srbije, Crvena zvezda je i dalje uspešnija od Partizana. Crveno beli su 24 puta osvajali Kup, a Partizan ima 16 trofeja.
-
Baner 4 derbi
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 09.06.2020
12:39

Значи Србија није била самостална пре 2006.? Ко нас је то окупирао? Прекините са тим одвратним конструкцијама. Зашто је тешко рећи од отцепљења ЦГ или нешто слично... А тек ова рачуница коју је ФСС извео је скандалозна. Свако нормалан би рачунао укупан скор, док они узимају период Партизанових највећих успеха (не улазим у то колико су поштено извојевали те успехе).