Grubor: "Uspesi Partizana sistemski omalovažavani"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.08.2014.
22:28
Izvor: Sportske.net

Generalni sekretar FK Partizan Darko Grubor izjavio je, govoreći o aktuelnoj situaciji u klubu, da će do promena u rukovodstvu doći do kraja godine ali da to ne menja činjenicu da su uspesi Partizana tokom prethodnih godina sistemski omalovažavani.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije godinama unazad slovio je za jedini klub u zemlji koji uspeva da se bori sa finansijskom krizom i da zahvaljujući prodaji talentovanih igrača opstaje izvan blata u koje nam se klupski fudbal zaglibio.

Sve ono što se tokom prethodnih dana događalo u Humskoj pokazalo nam je da ni Partizan nije imun na probleme koji su se u prethodnom periodu rapidnom brzinom gomilali i doveli do istorijskog presedana u vidu štrajka fudbalera.

Generalni sekretar kluba Darko Grubor otkrio je u izjavi za "Novosti" da je priča oko štrajka predimenzionirana u delu medija ali da to ne pobija činjenicu da se klub nalazi u problemu.

"Nekoliko detalja vezanih za poslovanje Partizana, pa i ovaj događaj sa, ja bih rekao uslovno rečeno štrajkom, je preuveličan i u delu medija i sportske javnosti ima isuviše snažnu reakciju. Partizan je u velikom problemu. I to niko ne krije" počeo je svoju priču Grubor.

Operativac kluba iz Humske potom je objasnio postulate po kojima je klub funkcionisao u prethodnom periodu i otkrio zašto je sada došlo do problema.

"Poslovanje našeg fudbalskog kluba je u poslednjih 20 godina postavljeno na vrlo jednostavnim osnovama. Jednom u šest meseci, dakle, dva puta godišnje je prelazni rok. Ukoliko u tim prelaznim rokovima Partizan od prodaje fudbalera ne obezbedi 2,5 do 3 miliona evra, pojavljuju se ozbiljni problemi. Svaku poslovnu godinu započinjemo sa dozom izuzetno visokog rizika, jer prihod od transfera ne može sa sigurnošću da se projektuje" objasnio je Grubor.

Sve ono što je Grubor izrekao verovatno je i do sada bilo jasno navijačima ali pitanje na koje im niko ne daje odgovor jeste šta je sa novcem koji je prethodnih godina zarađivao Partizan od transfera a koji po godini u proseku iznosi mnogo više od 3 miliona evra.

Generalni sekretar Partizana objasnio je i da su uspesi kluba godinama sistemski omalovažavani i najavio da će se neophodne promene u rukovodstvu dogoditi do kraja godine.

"Da budem iskren, klub se već zasitio Uprave, Uprava se zasitila kluba i krajnje je vreme za promene na njegovom čelu. Trebalo bi vrlo brzo, najkasnije do decembra, prema Statutu Partizana, da dobijemo nove ljude sa novom energijom koji će osvežiti funkcionisanje kluba" kazao je Grubor i dodao,

"To neminovno sa sobom nosi smanjenje broja od ukupno 174 zaposlena, a samim tim i sastav i kvalitet našeg prvog tima koji će, bez sumnje, biti slabiji. Sa žaljenjem konstatujem da su sportski i poslovni rezultati Partizana, sa namerom, sistematski omalovažavani od naših rivala, od dela javnosti, ali i od dela naših navijača" zaključio je gensek Partizana.

Darko Grubor za kraj je još ponovio da je sa igračima postignut dogovor oko isplate dela dugovanja i istakao da će Partizan kao ozbiljan klub ispoštovati dogovoreno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke