Hoće li Srbija konačno dočekati Piksija? Jasno je ko se pita, ovako izgleda jednačina!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.01.2021.
12:10
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Sudbinu "orlova" kroje, po svemu sudeći, Kinezi...

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Brzinom svetlosti pronela se vest o dolasku Dragana Stojkovića Piksija na klupu nacionalnog tima Srbije, ali sada se postavlja pitanje - hoće li Fudbalski savez Srbije uspeti u svojoj nameri?

Sport klub prenosi zanimljive detalje oko peripetija u kojim verovatno i ključnu ulogu ima bivši klub rođenog Nišlije, Gvangžu R&F.

Naime, Kinezima je ostalo da isplate još 5.500.00 evra, od kojih su dva vezana za prethodni dug koji će biti isplaćen nevezano za Piksijev novi angažman.

U priči je ostalo 3.500.000 evra, deo sume morao bi da se istopi, ali u razumnoj meri čime bi se stvorili uslovi za dolazak srpskog stručnjaka na klupu "orlova", prenosi isti izvor.

Gvangžu je smanjio troškove poslovanja, pa sada predlaže da Piksi umesto spomenutih 3.500.000 evra dobije milion i po.

Razliku od dva miliona evra bi "istopio" Fudbalski savez Srbije i to ne samo kroz platu koja bi bila 500.000 evra godišnje, već i kroz bogatu nagradu u slučaju plasmana na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Dragan Stojković će oformiti i sopstveni stručni štab, spominju se Dragan Okuka, Žarko Đurović, Bratislav Živković, Slobodan Marović, Marko Perović i Stevan Dika Stojanović.

Sve u svemu, Srbia će morati uskoro da pronađe rešenje jer kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju već krajem marta kada "orlove" dočekuju tri utakmice - Republika Irska, Portugal i Azerbejdžan.

Dogovor postignut!
Posted by Sportske.net on Tuesday, 26 January 2021

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke