I Švajcarci se plaše Zvezdinog ''zastrašujućeg'' tunela, podsećaju na Mundijal i prenose reči iznerviranog Zeke!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.08.2019.
22:40
Izvor: Sportske.net

U vodećim švajcarskim medijima počeo je da se najavljuje predstojeći dvoboj Jang bojsa i Crvene zvezde u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Prvi meč je na programu naredne srede u Bernu, a revanš je nedelju dana kasnije na ''Marakani''.

Švajcarski ''Blik'' u svom tekstu poseban akcenat stavlja na ''zastrašujući tunel'' na našem najvećem stadionu, uz poruku da ekipu Jang bojsa očekuje ''pakao'' na ''Marakani'' i ''podzemni spektakl'' pre početka meča.

''Stadion Crvene zvezde ima dugu tradiciju i legendaran je. Poznat je pod nadimkom 'Marakana', a zvanično ga zovu stadion 'Rajko Mitić', u čast 2008. godine preminulog Zvezdinog legendarnog fudbalera.

Stadion je nekada primao 110.000 navijača i bio jedan od najvećih na svetu, danas prima tačno polovinu od tog broja, 55.500.

Ali, šetnja od svlačionice do terena je i dalje impresivna i zastrašujuća za bilo kog protivnika. Čini se da je tunel, prekriven grafitima beskonačno dug i skučen. A kad konačno izađete na teren, tek tada postane 'vruće', ulazite u beogradski pirotehnički 'pakao''', objašnjava novinar ''Blika''.

Usledio je potom osvrt i na prošlogodišnji buran dvoboj Švajcarske i Srbije na Mundijalu u Rusiji.

"Švajcarska je pobedila Srbiju 2:1. Džaka i Lihtštajner provocirali su Srbe dvoglavim orlom. VAR nije primtio očigledan penal za Srbiju.

Posle meča tadašnji selektor Krstajić govorio je da glavnog sudiju Feliksa Briha treba poslati u Hag, a srpski mediji koristili su izraze 'Žestoka krađa', 'Sramota', 'Masakr'', ističu Švajcarci, uz opasku da je srećna okolnost sada što u Jang bojsu nema fudbalera albanskog porekla, ali da je tu Miralem ulejmani, bivši reprezentativac Srbije, od koga se očekuje da se do srede oporavi od povrede.

Naravno, posebna pažnja je posvećena sinoćnjoj drami u Kopenhagenu, gde je Zvezda uspela da trijumfuje u maratonskoj penal-seriji.

S tim u vezi, izdvojena je i izjava kapitena Kopengahena, Grka Zeke.

''Ništa nisu stvorili u ovom meču. Mi smo konstantno bili pred njihovim golom, imali su sreće...''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Thursday, 15.08.2019
16:22

😂😁😁 Среће?!?😂😂😂😂 Па, ти индијанци су за 210 минута игре створили једну и по шансу и дали два гола! Уз нормално суђење, Звезда би их откинула пи 3-0 у обе утакмице!

avatar
Wednesday, 14.08.2019
23:30

Ovaj Kopenhagen i ovi njegovi indijanci Zaka i Ndaj su retko antipaticna ekipa. Obe utakmice se nesto bune, prigovaraju, provociraju, nisam to ocekivao od danaca, nikako...

avatar
Svarog
Wednesday, 14.08.2019
23:12

Čuj ovoga "Imali su sreće". Vi ste imali sudijsku pomoć u 2 utakmice i igrača više punih sat vremena. Kopenhagen obična kanta od ekipe, drago mi je što su vas prošli.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 14.08.2019
23:04

A kako ce tek gace da im se tresu kad izadju iz tunela pred najbolje, najvernije i najvatrenije navijace na svetu.

avatar
Realan_PFC
Thursday, 15.08.2019
04:32

dolaze navijaci boke juniors na marakanu da vam pomognu ?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 15.08.2019
12:01

Donekle si u pravu jer pre bi se mogli osloniti na njih, nego na vas.