Ima i toga - srušio Partizan bez licence!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.12.2019.
21:47
Izvor: Sportske.net, Hotsport

Zanimljiv slučaj čoveka koji je predvodio Napredak do pobede u Humskoj.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Napredak je juče napravio veliko iznenađenje na stadionu u Humskoj gde je pobedio Partizan sa 3:2 nakon preokreta u 19. kolu Linglong Superlige Srbije.

Ovaj podvig Kruševljana dobija na još većem značaju ako se zna da je klub ostao bez trenera dva dana pre utakmice pošto je Predrag Rogan napustio klupu "čarapana" nakon serije loših rezultata.

Na klupu je seo dosadašnji pomoćnik Ivan Stefanović i odmah pobedio "crno-bele", a u intervjuu za Hotsport osvrnuo se na meč u Humskoj.

"S obzirom da je Rogan napustio klub, ja sam sa klupe preuzeo kormilo. Nije mi prvi put, to sam uradio je odlazio Nenad Sakić koji je u klubu bio pre Miše Kosanovića. Pogodilo se da sam i tada menjao šefa upravo protiv Partizana. Tada smo uzeli bod na JNA, namestilo se da juče ponovo bude Partizan. Nismo se posebno pripremali za taj meč. Bitno je bilo da podignemo momke posle teškog poraza protiv Inđije. Uzdigli su se iznad svega i nakon teškog poraza napravili smo spektakularan rezultat. Disali su na terenu svi kao jedan", ocenio je Stefanović koji, interesantno, još uvek nema PRO licencu.

"Ja ne posedujem UEFA pro licencu, konkurisao sam dva puta i ljudi koji vode edukaciju nisu našli za shodno da mene prime. Letos je bio upis i tada je klub poslao dopis i predlog da budem primljen, ali nema veze. Znam da svoj posao radim kako treba, znam da sam veran i odan Napretku i da sam dobar trener i da će doći kad tad i ta licenca. Tokom mog rada u klubu promenilo se dvadesetak trenera. Od svakog od njih naučio sam dosta i mislim da će doći i mojih pet minuta. Mi iz provincije mnogo teže dolazimo do šanse na fudbalskoj sceni srbije, a ne znači da je to merilo, treba da se cene rezultati i neka se po tome odlučuje ko će biti trener i ko će dobiti licencu", kazao je trener Napretka.

Pobedu nad favoritom posvetio je svom nedavno preminulom ocu.

"Bilo je dosta tenzija. Partizan nismo pobedili 40 godina na JNA, ja sam dete Napretka. igrao sam u klubu, prošao mlađe kategorije. Napredak je moj klub i druga kuća. Stvarno sam bio srećan nakon meča, zbog sebe, svojih prijatelja i moje porodice", istakao je Stefanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Friday, 06.12.2019
11:19

Dr mr sci bbr Latinus Debelus treba da reaguje i trazi ponistavanje utakmice i to na latinskom da izda saoostenje, mislim, nije u redu da ovako trener bez licence pobedi jedan partizan i pored gola iz ofsajda

avatar
babaroga
Friday, 06.12.2019
08:41

PA sta ako nemas? Ovi strucnjaci su postavili na mesto selektora bili coveka bez licence. A za njega si Murinjo licno.