Ima li na vidiku ta ''dva-tri'' povratnika u Partizan o kojima je govorio Marko Nikolić?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.11.2016.
12:45
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana tokom prvenstvene pauze zaintrigorao javnost, neke spekulacije su već počele.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Podsetimo, u nedavnom intervjuu za TV Partizan, trener crno-blih Marko Nikolić poručio je da je za njega januarski prelazni rok mnogo važniji i zanimljiviji od letnjeg, jer kako je rekao, u junu se ne pravi tim koji će da se na evropskoj sceni dokaže već u julu.

Zbog toga on želi već na zimu da ima okosnicu ekipe koju će tokom proleća, između ostalog, da priprema i za evropska iskušenja.

''Potrebno je da se vratimo višedecenijskoj poslovnoj politici zasnovanoj na tri izvora.

Prvi podrazumeva igrače iz škole, sportsku i tržišnu budućnost kluba. Drugi je izbor dva-tri povratnika, čiji igrački i ljudski kvaliteti daju boju i dušu Partizanu.

U odnosu na pozicije koje nemamo, stižemo do trećeg izvora, a to su igrači iz ovdašnje lige i/ili regiona - najbolji na određenim pozicijama - ili stranci u čijem dovođenju ne sme da bude greške''
, poručio je Nikolić.

I, nedugo posle te njegove izjave, u medijima su počele spekulacije da bi bivši Partizanov ''bombarder'' Nikola Drinčić mogao da bude prvi od pomenuta dva-tri povratnika, a te priče podgrejao je i sam Drinčić, koji se nedavno pojavio na tribinama stadiona u Humskoj i gledao ekipu Partizana u trijumfu nad Novim Pazarom.

Drinčić bi uz Evertona činio ''granitni'' tandem na sredini terena, ali je pitanje da li bi sada već 32-godišnji fudbaler mogao i dalje da igra na onom nivou po kojem ga navijači Partizana pamte.

Ko su ostali potencijalni kandidati za povratak u Partizan?

Marko Nikolić nije govorio o imenima, a u javnosti se ovih dana takođe spekulisalo i o potencijalnom povratku Ivana Bandalovskog, koji još uvek nije našao novi angažman od letošnjeg odlaska iz Partizana.

Nedavno je u boravio u Surdulici, za vreme gostovanja crno-belih i iskoristio priliku za ponovno viđenje sa bivšim klupskim drugovima, ali sportski direktor Ivica Iliev uverava da ništa više od toga u celoj priči i nema.

Letos je, naprimer, po ocenama mnogih, bivši trener Ivan Tomić načinio nepravdu prema štoperu Marku Jovanoviću, koga je ''otpisao'' već na startu letnjih priprema, iako je iskusni fudbaler bio jedan od najstandardnijih i najzaslužnijih za osvajanje Kupa u prošloj sezoni.

On se u međuvremenu preselio u Izrael, pa čak i ako bi ga Marko Nikolić rado video u Humskoj, teško je očekivati da bi to skorije moglo ponovo da se desi.

Ne sumnjamo da, kada su povratnici u pitanju, ni naredni prelazni rok neće proteći bez pominjanja Brazilca Klea, ali svi dosadašnji pokušaji da se on vrati u Humsku nisu bili uspešni...

Za razliku od njega, Milan ''Lola'' Smiljanić se već vraćao u Partizan, ali sada je u dalekoj Australiji, pa sumnjamo da se nalazi u bilo kakvim Nikolićevim planovima.

Danko Lazović je, na primer, bio velika Nikolićeva želja dok je radio u Olimpiji, s obzirom na sjajnu saradnju koju su imali u Partizanu, ali mu se želja nije ispunila, sada su se sreli u Mađarskoj, tokom prijateljskog meča sa Videotonom koji su crno-beli odigrali pre par dana...

I Petar Škuletić je bio jedan od igrača koji je obeležio prethodni Nikolićev mandat u Humskoj, sada je nekadašnji golgeter crno-belih uglavnom u drugom planu u moskovskoj Lokomotivi, pa je pitanje kakav će biti njegov dalji status.

Dakle, nema još uvek konkretnih poteza, ali kako se zima bude približavala, od Ilieva i Nikolića će se svakako očekivati delovanje u ovom pravcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LORD OF FOOTBALL 10
Saturday, 19.11.2016
00:41

http://lineupbuilder.com/?sk=d1sy0

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 17.11.2016
19:30

Prvo,povratnici treba da poseduju odredjene ljudske kvalitete i da daju smek igri,tako je naglasio Nikolic.Mozda neko igra jedno poluvreme,ali je sigurno da neko od njih treba da zameni(koliko,toliko)legendu Sasu,jer nam treba takav ili slican autoritet.Da nam je potreban Drincic,to je sigurno,jer ko je ,osim Saleta,u stanju da uputi pas u sesnaesterac kojim izbaci protivnicku odbranu.Mozda Leo ali on igra vise po strani.Lazovic ili Skuletic bi sa Djurdjevicem pravili haos u napadu i ostaje jedan stoper tipa Krstajica iz onog vremena LS.Ostalo bi bile samo nijanse

avatar
ercov
Wednesday, 16.11.2016
21:19

Od svih navedenih jedini koji bi doprineo nesto bolje Partizanovom timu i sigurnijoj efikasnosnosti je Petar Skuletic. Sa njim i Djurdjevicem bi smo sigurno bili dominantniji u protivnickom sesnaestercu tako da bi se prodajom Bozinova i Djurdjica stvorio veci prostor za napredovanje mladih Jovanovica i Vlahovica. Treba se isto tako proveriti trenutna situacija i mogucnost pozajmice Milosa Jojica koji se nije naigrao u Borusiji i kojeg nema cak ni na klupi nemackog Kelna a decko je klasa u odnosu na ove anonimuse sto ih je Muslin doveo u reprezentaciju Srbije.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
17:34

Niko od navedenih...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 16.11.2016
20:40

Ni Škuletić ?

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 17.11.2016
13:30

Bas tako,generalno od bivsih igraca koji su realne mete nema sta da se probere(jedino Jojic ako bi se poklopilo bas mnogo toga).Moguce da cemo probati da vratimo nekog od ovih mladjih koji nisu uspeli preko...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
20:53

Sta ce nam sad on?

avatar
Дошао је крај
Wednesday, 16.11.2016
17:02

Шкулетић би био идеално решење! Мада би и Дринчић био сасвим солидно решење! Али чини ми се са је Партизан захваљујући само ћелавом најјачи тим у лиги, бар за сада

avatar
Petar Petar
Wednesday, 16.11.2016
15:44

Ja ipak ne bih povratnike, ako su ovi u pitanju. Skuletic je vec naucna fantastika, tako da mislim da cemo se snaci i bez ovih povratnika. Mislim da su svi trenutno preslabi za Partizan.

avatar
paok
Wednesday, 16.11.2016
19:49

Tacno tako, previse su to istrpseni igraci i jos su u godinama. Bolje da se dovode igraci ispod 30 godina. Ovi svi pobrojani ne mogu vise igrati ozbiljan fudbal.

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.11.2016
02:31

Da, bolje je ne dovoditi nista nego dovoditi svasta. Ako ne moze da dodje ozbiljan igrac, snaci cemo se i sa ovim sto imamo. Tako ih nagomilao pa ne mozemo da ih se otarasimo po tri-cetiri sezone.

avatar
CubalicaNeka
Wednesday, 16.11.2016
15:17

od svih njih samo Škuleta vrijedi još uvijek

avatar
Eazy-E
Thursday, 17.11.2016
12:09

Zasto li pominju klea KAD JE Leonardo 10 puta bolji ok klea?samo sto ne igraju na istim pozicijama

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
18:11

Ma, garant je deset puta bolji...