Iz Norveške stigao SMS, Srbija ide u finale baraža!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.10.2020.
23:13
Izvor: Sportske.net

Srbija dominantna, ali u 90 minuta nije uspela da stigne do pobede.

EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije je uspela da se plasira u finale plej-ofa za plasman na EURO 2021, pošto je danas savladala reprezentaciju Norveške posle produžetaka. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, nakon produžetka još jedan, magičan gol SMS-a za konačnih 1:2.

Odličan početak "Orlova", na samom startu dobar prodor Đuričića kroz sredinu, odložio je loptu na desnu stranu, usledio je dobar centarušut, ali Maksimović glavom šalje loptu pored gola.

Već u petom minutu nova odlična šansa, prodor raspoloženog Đuričića po levoj strani, šutirao je u dalji ugao, ali je ipak za malo bio neprecizan.

Manje od 60 sekundi kasnije još jedna prilika, lopta je stigla do Lazovića, koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je odbrana Norveške u poslednjem trenutku uspela da ga izblokira, lopta je otišla preko gola domaćina.

Norvežani su onda usporili ritam, uspeli malo da povežu svoje redove, ali je u 17. minutu Tadić poslao sjajnu loptu ka kaznenom prostoru rivala, Đuričić je probao glavom, ali je tukao pravo u Jarštajna.

Ređale su se prilike pred golom Norveške, u 25. minutu centaršut Lazovića sa desne strane, Mitrović tuče glavom sa ivice peterca, ali šalje loptu pored gola, da bi samo minut kasnije zapaženi Đuričić proleteo po levoj strani, ubacio je loptu pred gol rivala, ali je odbrana Norveške uspela da se snađe, na kraju je Jarštajn uhvatio loptu u ruke.

Retka prilika za Norvešku usledila je u 32. minutu, ali jako ozbiljna, Haland je tukao iz izgledne pozicije glavom posle kornera, ali je Maksimović intervenisao i sa linije skinuo loptu.

Samo tri minuta kasnije najbolja prilika za Srbiju, ponovo Đuričić u centru pažnje, šalje loptu ka Mitroviću, koji sa ivice peterca u padu šalje loptu preko gola rivala!

Srbija Norveska Filip Djuricic
foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Mogli su Norvežani da kazne pulene Ljubiše Tumbakovića za silne promašaje u poslednjem minutu prvog poluvremena, centaršut Halanda, odličan skok Sorlota, ali sigurna intervencija Predraga Rajkovića, ostalo je 0:0.

Srbija je dominirala u prvih 45 minuta, ali to nije uspela da pretvori u prednost.

U prvih 10ak minuta drugog dela nije bilo većih prilika, a onda još jedna idealna prilika za "Orlove" da stignu do prednosti, lopta je došla do danas fantastičnog Filipa Đuričića na samo par metara od gola rivala, ofanzivac italijanskog Sasuola se odlično okrenuo i tukao, ali je Jarštajn pravovremeno istrčao, skratio mu ugao i sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Usledila je dva minuta kasniije nova prilika za Srbiju, centaršut Lazovića sa desne strane, Mitrović dobro skače i zahvata loptu glavom, ali pogađa Reginilsena, nakon čega Jarštajn lako interveniše.

Uzvratio je par minuta kasnije King jako dobrim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali i dobra intervencija i srpskog čuvara mreže.

Baner 2

A onda, dvostruka izmena selektora Ljubiše Tumbakovića, uveo je u igru Milinković-Savića umesto Đuričića i Luku Milivojevića umesto Maksimovića, a samo par minuta kasnije upravo je vezistu Lacija oborio kapiten Norveške Elabdelaui na oko 30 metara od gola domaćina.


Norvežani su krenuli na sve ili ništa, opasan prodor Kinga u 86. minutu po desnoj strani, zavrnuo je loptu u sredinu, ali ga je Rajković odlično pročitao, te je uspeo da preseče njegov pas i uhvati loptu u ruke.

Nekih 30ak sekundi kasnije, šansa za Srbiju da reši pitanje pobednika, centaršut sa desne strane, Mitrović tuče glavom, ali pravo u Jarštajna.

Ipak, u 87. minutu rezervista Norman uspeva da se namesti na udarac na ivici kaznenog prostora Srbije, snažno je šutirao po zemlji, Rajković je bio markiran, lopta je otišla u dalji ugao, završila je u maloj mreži, 1:1 u Oslu.

Inicijativa Srbije, solidan pokušaj Mitrovića u 92. minutu, ali promene rezultata nije bilo, otišlo se u produžetke.

U prvih 10 minuta produžetka se praktično ništa nije dešavalo, a onda u 101. minutu sjajna akcija Srbije, lopta dolazi do Lazovića koji šutira i pogađa stativu!

Ipak, dva minuta kasnije, lopta je u mreži Norvežana majstorijom Sergeja Milinković-Savića. Fudbaler Lacija je dobio loptu nakon akcije po desnoj strani, Tadiću se piše nova asistencija, a Sergej je panjenkom uspeo da prevari svu trojicu Norvežana koji su završili u mreži. Fantastičan gol.

Imala je reprezentacija Srbije u 108. minutu šansu iz slobodnog udarca, Aleksandar Kolarov je opalio po lopti sa 20-ak metara, ali je Rune Jarštajn uspeo da odbrani.

Norvežani su nekako neplanski pokušavali da stignu do gola Srbije kako se meč bližio kraju, ali je bilo jasno ko je bolji tim i ko više zaslužuje da se nađe u finalu baraža.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Friday, 09.10.2020
09:47

Standardno po Srpski.
Kad dobro igramo pohvale igračima.
Kad loše igramo samo je selektor kriv.
Sve čestitke Tumbakoviću!

avatar
Ribar sa Save
Friday, 09.10.2020
09:39

Ljudi nakon ko zna koliko utakmica gledali smo fudbal. Fudbal koji ima i glavu i rep. Igru koja ima smisla. Golman standardno dobar. Štoperi sem Milenkovića spori ali sigurni. Zadnji vezni i Gudelj i Maksa dobri, rastrčani. Ristić solidan, uglavnom nije grešio. Tadić standardno pun ideja ali godine već čine svoje. Pravo osveženje su "krila". Đuričić dobar a Lazović po meni igrač utakmice. Odavno nisam u reprezentaciji video igrača koji čim primi loptu uglavnom se trudi da juri napred i ne pamtim kada smo imali toliko upotrebljivih centaršuteva, konstantno je bio opasan po gol. Mitar se borio kao lav. Uvek igrač ili dva na leđima. Šteta što je promašio one dve šanse glavom jer to je za njega kao penal.
Sve u svemu igra koja budi nadu u lepšu reprezentativnu budućnost

avatar
BlueBoy84
Friday, 09.10.2020
01:23

SMS svetsko a naše..... 💪😢😢💪

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 08.10.2020
23:41

Dobro smo igrali za divno cudo

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 08.10.2020
23:36

Ako ovako odigramo protiv Škota ne gine im petarda! Bravo SMS!

avatar
äxwell
Thursday, 08.10.2020
23:33

Pre tacno 10 godina Srbija je zadnji put odigrala utakmicu na ovom nivou.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.10.2020
23:58

Pre tacno 10 godina (znaci oktobarski ciklus kvalifikacija za EP) smo pukli od Estonije i desila se cuvena Djenova.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
23:23

SRBIJA!!! Ne mogu da verujem da smo mi sebi dozvolili da primimo onakav gol (steta zbog Rajkovica jer odavno nije primio gol), a jos manje da sada treba da cekamo jos pet nedelja. Bravo za momke!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.10.2020
23:18

Da je dobro, jeste, da je odlicno/savrseno, nije.
Prvo su sebi, pa i svima nama pokazali da mogu, da znaju, da imaju obraza.
Ako im ova igra bude temelj za neko dalje napredovanje, mozemo se nadati ne samo EP, vec da i tamo mozemo nesto napraviti.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 08.10.2020
23:17

Svaka cast na borbi veceras,dosta smo ih kinjili ali ovo veceras je bilo sasvim dobro izdanje, sem eto sto je sve moralo da ode produzetke a moglo je 0:3 na poluvremenu.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.10.2020
23:59

A moglo je i 2:0 (Haland i onaj sut sto je Rajkovic skinuo) za njih.
Aj da ne trazimo dlaku u jajetu?

avatar
Marko HM
Thursday, 08.10.2020
23:17

Sergej i Tadić moraju da se upare. Nadam se da je to i našem selektoru sada jasno. Isto tako, Tadiću treba dati više slobode u igri. Nije bilo toliko loše, ali daleko od toga da je dobro. Mitra nije hteo gol, ali njemu uvek skidam kapu.

avatar
adidas forever
Thursday, 08.10.2020
22:47

Svakako bolje što su se spasili u zadnji čas nego da su se spasavali u prednji čas. ;)

avatar
Petar Petar
Thursday, 08.10.2020
22:41

Neverovatno kako mi umemo da izglupiramo svaku situaciju. Ej, stoje u blok njih desetorica ne smeju da napadnu ovog Normana kao da je on Mesi pa ce da ih izbaci. Milivojevic ga juri, blokira i onda ga covek mrtav ladan ostavi na sesnaest metara. Ja ne znam kako napisati normalan komentar na temu reprezentacija Srbije. Znaci pun sam dobrih utisaka i onda sve to dobro uspeju da zabrljaju bukvalno u pet minuta. Iskreno ja sam mislio ako ga damo da ovi nece moci taman jos tri dana da igramo. Ne znam, toliko potencijala, sposobni smo za toliko brdo gluposti da napravimo iz utakmice u utakmicu bukvalno... Aj srecno u produzecima, ali ovih pola sata su cist poklon Norvezanima koji uopste ne znaju kako nisu primili tri komada.

avatar
Nikola Ljubić
Thursday, 08.10.2020
22:40

Gledam utakmicu i razmisljam kako ovom timu fali jedan Veljko Paunovic kao selektor! Jer fudbal se igra i glavom i srcem.