Karte na stolu - Postoji samo jedna dilema! (SASTAV)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.07.2017.
22:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije kreće u pohod na grupnu fazu Lige šampiona u sastavu koji je potpuno očekivan. Manje od 24 časa pre početka meča postoji samo jedna dilema.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nakon fenomenalne sezone u kojoj su fudbaleri Partizana osvojili "duplu krunu" i ponovo došli u poziciju da napadnu plasman u Ligu šampiona došlo je vreme da se šampion Srbije predstavi na evropskoj sceni.

Novu sezonu fudbaleri Partizana počinju dvomečom sa podgoričkom Budućnosti u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Popravni ne postoji i zbog toga je vrlo važno da puleni Miroslava Đukića naprave dobar rezultat već u prvoj utakmici.

Novi šef stručnog štaba prihvatio je ponudu da na klupi nasledi Marka Nikolića i da sa ekipom koja je napravila niz od 38 mečeva bez poraza napadne plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Tokom priprema imali smo prilike da vidimo konture onoga što Miroslav Đukić želi da napravi sa ekipom koju je nasledio od Marka Nikolića, pa sa velikom dozom sigurnosti možemo da govorimo i o timu koji će trener Partizana u utorak izvesti na teren.

Četvorica golmana prošla su kompletne pripreme ali se nije odustalo od toga da Filip Kljajić zaslužuje mesto startera ispred Nemanje Stevanovića. Bivši golman Rada u utorak će među stative, a Nemanja Stevanović i Marko Jovičić nastavljaju u ulogama koje su imali tokom većeg dela prethodne sezone.

Mnogi su nakon angažovanja Nemanje Miletića očekivali da bivši fudbaler Borca i Vojvodine zauzme mesto u startnoj postavi već u prvom meču sa šampionom Crne Gore, ali to se sasvim izvesno neće desiti. Đukić je uigravao zadnju liniju Vulićević - Ćirković - Ostojić - Miletić i to je ono što očekujemo u sutrašnjoj utakmici.

Na centralnim pozicijama u veznom redu delovaće Nebojša Kosović i Everton Luiz što je logično kada imamo u vidu da su njih dvojica proveli dosta vremena u tandemu tokom kontrolnih utakmica, ali i zbog činjenice da se Marko Jevtović kasnije priključio ekipi a da je u završnici priprema obnovio povredu kolena.

Prelazimo na krilne pozicije u veznom redu, na dvojicu igrača koji će delovati kraj leve i desne aut linije. Situacija je takva da ni tu nema prostora za kalkulisanje, Marko Janković je sezonu završio u velikom stilu i tokom priprema pokazao da je spreman da u istom pravcu nastavi na startu nove.

Mesto kraj leve aut linije trebalo bi da pripadne rekovalescentu Nemanji Mihajloviću koji je posle sjajnog starta u Partizanu imao ozbiljnu krizu forme ali se sada od njega očekuje da ponovo zablista.

Dolazimo do pozicija koja predstavlja veliku enigmu. Racionalno bi bilo da mesto iza klasičnog napadača zauzme Leonardo da Silva Souza ali Brazilac zbog kasnijeg dolaska na pripreme i svega što se oko njegovog statusa dešava u prethodnom periodu dolazi pod znak pitanja.

Čelnici Partizana i trener crno-belih tvrde da je Leonardo voljan da igra, da u tom smislu nema problema, ali je ostavljen prostor za to da Brazilac počne sa klupe tvrdnjama da je njegova fizička sprema diskutabilna.

Ukoliko Leonardo ne bude bio u startnoj postavi lako bi moglo da se dogodi da Miroslav Đukić umesto njega na teren pošalje Leandrea Tavambu koji bi u napadu pomagao Urošu Đurđeviću.

Kako što je rečeno, pozicija klasičnog napadača rezervisana je za Uroša Đurđevića. Najbolji strelac Partizana nije prošao kompletne pripreme ali se stiče utisak da je on potpuno spreman da igra i da da svoj maksimum, pogotovu protiv protivnika kakav je Budućnost.

Partizan sastav
Grafika: Sportske.net

Poslednju nedoumicu koju imamo rešiće Miroslav Đukić, on svakako već zna ko će početi sutrašnju utakmicu. Mediji i navijači znaće ko izlazi na teren nekih sat vremena pre početka utakmice.

Meč Partizan - Budućnost igra se u utorak od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stalker
Tuesday, 11.07.2017
14:36

Leonardo neće biti u početnoj postavi. Ući će sa klupe u drugom poluvremenu. Zna Đukić šta radi. Počinju Tavamba i Đurđrević u napadu.

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 11.07.2017
10:58

Oni će verovatno da igraju bunker i da čekaju kontru zato nam je Tavamba potreban jer navlači na sebe oba stopera.Ne treba nam ovoliko veznih igrača jer oni sigurno neće da se nadigravaju sa nama.Moramo da počnemo sa 2 napadača.

avatar
Stalker
Tuesday, 11.07.2017
14:37

Tako je. Samo ofanzivno. I hrabro!

avatar
Stefan Išizaki
Tuesday, 11.07.2017
10:08

Joj Bože opet Mihajlović...

avatar
indija durot
Tuesday, 11.07.2017
09:34

Ocerupajte milogorce da poslednje perke

avatar
Ludi Milojko93
Tuesday, 11.07.2017
09:07

Partizan 4:0 Buducnost

avatar
Grobaris Totalitare
Tuesday, 11.07.2017
01:19

Leonardo na klupu,Tavamba u igru !

avatar
Monday, 10.07.2017
23:26

Mislim da će Tavamba početi umesto Leonarda i to će biti dobar potez jer prvo Leonardo nije dovoljno spreman za celu utakmicu, a bolje da odigra drugi deo kada protivnika stigne umor dok je Tavamba stvoren za razbijanje bunkera, možda ne golom ali igrom defitnivno da jer ne samo da je izuzetno jak i visok već odlično igra na malom prostoru i tom kombinacijom opterećuje i razbija protivničke odbrane.

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 11.07.2017
02:22

Nije rumba nije samba to je BRAT TAWAMBA!

avatar
Offside
Monday, 10.07.2017
23:12

Ovo je katastrofa.Od Kljaica koji na pripremama glupim izletanjima prima golove.preko Cirkovica u odbrani sto je jako problematicno i na kraju ono najgore decko koji nije zasluzio da bude u Partizanu,Mihajlovic da bude starter...Moze to proci protiv Buducnosti ali i malo ozbiljnija ekipa nas bi unakazila.I na kraju ako Leo ostane a Suma dodje gde sa njim kada onda Leo zauzima njegovo mesto.Nije mi jasno sta Djukic glumi ovim eksperimentisanjem u Evropi,previse se kocka...

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 11.07.2017
01:34

Necu guraju da bi ga prodali, nece on sigurno igrati sledece kolo, osim ako se bas ne pokaze. Kljajc kiksira, ali i Stevanovic je primio isti gol na pripremama i to cak na istoj utakmici (CSKA). Sta je tu je, osim Milenkovica, zadrzali smo ceo tim, i to kakav. Buducnost bi trebali lako eliminisati, a sledece kolo krece pravo ludilo.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 11.07.2017
08:19

Plus za prvi deo komentara, sve je besprekorno napisano iako je i drugi golman sklon idiotizmima te vrste, ali, AKO dodje Suma, igracemo -cistu- 4-2-3-1 u kojoj ce Leo preci na svoju levu stranu, a Suma ce biti tik iza Djurdjevica. Onda ce verovatno i Jevtovic opet uz Evertona, ali ne mora da znaci. U prvenstvu mozemo i 4-1-3-2 u kojoj Kosovic ili Jevtovic gube mesto.

avatar
Navijač Partizana
Monday, 10.07.2017
23:09

Leonardo na krilo i Tawamba iza Djuke i to je to

avatar
R E V O L T
Monday, 10.07.2017
22:52

Stevanovic- Vulicevic, Miletic, Ostojic, Miletic- Jankovic, Kosovic, Everton, Leonardo- Djurdjevic, Jovanovic. Jovicic, Bosnjak, Stevanovic, Djurickovic, Tavamba. Sesta i sedma izmena nam i ne trebaju, ali neka budu kapiten vecni (hoce covek da se oprosti u 41-oj kao Maldini i Toti) i Marjanovic:-)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 11.07.2017
00:24

Videćeš da će braniti Kljajić,

avatar
R E V O L T
Tuesday, 11.07.2017
10:39

I igrace Cirkovic (i Mihajlovic), znam sve to, ovo je neki moj zeljeni tim...