Kerkez ne odustaje: "Poštujemo Tvente, ali uradićemo sve da prođemo dalje!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 04.08.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Fudbaleri Čukaričkog igraće večeras na stadionu Partizana protiv Tventea, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da su svi igrači spremni za meč sa Tventeom, kao i da njegova ekipa ima šanse za prolazak u plej-of za Ligu konferencija.

"Ono što može da raduje jeste da su svi igrači spremni i da povredjenih pred ovaj duel nema. Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv atraktivnog rivala, to nam je i bio cilj. Imamo svoje šanse, verujem u moju ekipu. Sada smo već ušli u dobar ritam. U dve utakmice uz koncentraciju i sve ostalo, što ide uz naše zahteve, možemo da prođemo u narednu rundu", rekao je Kerkez, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog igraće večeras na stadionu Partizana protiv Tventea, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pobednik tog dvomeča će u plej-ofu za Ligu konferencija igrati protiv Fjorentine.

Kerkez je rekao da su igrači motivisani, a istakao je da je njegov zadatak da im umanji tremu.

"Uvek postoji pozitivna trema da se odigra dobro. Ovo su utakmice kada je treneru najlakše da pripreme utakmicu. Zadovoljan sam pripremom i fokusom. Ovo je prava prilika za igrače da se pokažu Evropi i ljudima u Srbiji", dodao je on.

Za holandski tim trener Čukaričkog kaže da je tehnički dobro obučen, sa brzom transformacijom iz odbrane u napad.

"Mogu da naprave problem i većim ekipama od naše. Imaju i oni mane i to moramo da iskoristimo", rekao je on.

Kerkez je dodao da ne deli ekipu na iskusne i mlađe igrače, a da će meč igrati najspremniji.

"Uvek pripremam tim prema mojim igračima, skautiram analiziram i rivala, da ne budemo naivni, ali i da pokušamo da iskoristimo mane", istakao je trener Čukaričkog.

On je rekao da će ekipa pokušati da pobedi, "ali da moraju biti realni i da do kraja ostanu u igri za prolaz".

Trener kluba sa Banovog brda rekao je da uigranost može da bude prednost njegove ekipe, ali i da je protivnik imao jake pripremne utakmice.

"Poštujem Tvente, dobro je što smo u ritmu i verujem da će to pomoći. Možemo da napravimo iznenađenje. U svakom slučaju da li smo u ritmu ili ne poštujemo protivnika. Nije bitno kako ćemo odigrati, bitan je rezultat. Mene samo prolaz iz dve utakmice zanima. Moramo da uradimo sve da odemo u narednu rundu", zaključio je Kerkez.

Meč između Čukaričkog i Tventea igra se na stadionu Partizana večeras od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke