Ko je oštećen, Vojvodina, ili Partizan? Radojčić sve objasnio!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.06.2020.
19:10
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Dve sporne situacije iz Partizanovog kaznenog prostora! Ključan je 'govor tela' pomoćnog sudije?!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ni poslednje kolo nije moglo da prođe bez sudijskih grešaka, a na potencijalne dve iz meča sa Vojvodinom ukazao je sudijski ekspert Igor Radojčić u svojoj analizi na TV Arena Sport.

Prva greška po njegovoj oceni - prestrogo dosuđen penal za Vojvodinu iz kog je domaćin postigao odlučujući gol u pobedi od 1:0.

''Čujem neki put primedbe da mnogo pričam, pa se mnogo čeka na zaključak. Odmah da kažem - nije penal! Jeste igrač Vojvodine odigrao loptu, ali ne vidim šta je ovde Marković uradio. Običan duel između dva igrača, nema prekršaja. Trebalo je pustiti da se igra dalje'', jasan je Radojčić.

Sledeća situacija koju je analizirao sa ovog meča je oštar start Saničanina nad Smiljanićem, za šta je fudbaler Vojvodine kažnjen žutim kartonom.

''Žuti karton - da, mogla je mnogo ozbiljnija povreda da bude, ovo je bilo na ivici, prilično rizično, ali da kažemo da je ispravna odluka žuti karton'', ocenio je Radojčić.

Ono što ga je još iznenadilo, jeste odluka sudije Miloša Đorđića da ne dosudi penal za Vojvodinu posle starta Rajka Brežančića u svom kaznenom prostoru.
-
Baner 9

''Zaista ne znam zašto.

Pogledajte reakciju pomoćnog sudije. Sve vreme trči do korner zastavice i ulazi u teren, a to je u internoj sudijskoj komunikaciji znak da je u pitanju kazneni udarac. Ovde je igrač Vojvodine sklonio loptu, igrač Partizana više ne može da dođe do lopte. Možda i grešim, ali po govoru tela pomoćnog sudije ovo je kazneni udarac. Ovo nikako nije simuliranje'', zaključio je Radojčić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 22.06.2020
03:10

Samo VAR naš fudbal (donekle) spašava,...

avatar
toma1980
Sunday, 21.06.2020
21:03

Hocemo VAR .... Necemo Strucnjake poput Radojicica!!!!!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 21.06.2020
19:18

Ume on kad hoce:-D Jedino sa cime nisam saglasan je to da nije bio faul u napadu pre penala i da je sudija samo trebao da pusti da se nastavi igra...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 22.06.2020
00:12

Nije ni Brežančić faulirao Mrkaića koji ga levom nogom preskače, a desnu neprirodno zabija u njegovo telo i jasno je da je želeo da iscenira penal. Da je Saničanin slomio nogu Smiljaniću da li bi bilo samo za žuti? Namera i neopreznost važe, to je čist crveni karton jer je direktan start na stajnu nogu. Partizan je opet, po ko zna koji put žestoko pokraden protiv vojvodine.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 27.06.2020
15:56

Radi se o tome da su Lalatoviću za poslušnost obećali Kup i 2.mesto još prošle sezone, tada je dobio samo ovo prvo, a Partizan im je pokvario planove, isto tako nisu mogli da podnesu da "trenerčina" i "uspešna uprava" ostanu iza jednog TSC-a i da Partizan opet pokvari planove. Između radničkog i vojvodine nema nikakve razlike, mrtva trka za prvu zvezdinu filijalu. Samo igrači koji dobiju instrukcije pre početka utakmice da će im sudija umesto žutih za simuliranje deliti penale se bacaju poput Čovića i Mrkaića. Mrkaić je taj koji pravi neprirodni pokret da bi došlo do kontakta, time čini indirektan udarac.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 22.06.2020
15:42

To jeste bilo za crveni, u pravu si. Mislim da je bio penal samo zato sto je Rajko onako smotano ostavio nogu, a lopta je jos bila u polju kontrole, a vec sam jednom od nasih potvrdio da se i Mrkaic bacio, videlo se da ide na pad sto samo po sebi nije nedozvoljeno, zar ne? Cesto se zbog toga svira simuliranje, ali, i ovaj nas je napravio greh Hahaha

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 21.06.2020
19:15

Penal je sramotno dosudjen.
Saninacin je startovao otvorenim djonom sto u normalnim ligama je cist crveni karton (primer start Gobeljica nad igracem Sudove).
Drugi penal, nije sviran iz prostog razloga, jer bi bilo mnogo, a i ovako moze da se prica pa i Partizan je poguran, klasicno "rukometno" guranje jedne ekipe.