Lalatović: ''Upisali smo tri boda i već mislimo na Dinamo, želimo u plej of''

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.08.2016.
10:09
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Posle pobede njegovog tima nad OFK Bačkom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović čestitao je igračima na osvojena tri boda i istakao da se crveno-beli već sada okreću revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Dinama iz Minska.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Vojvodina je u nedelju savladala OFK Bačku rezultatom 1:0 (0:0), u drugom kolu Super lige Srbije.

''Čestitam ekipi Bačke na prikazanoj igri i na velikom bodu koji su prethodno osvojili baš ovde na našem terenu, što im je prvi bod u Super ligi. Znali smo da nas očekuje jako teška utakmica, samim tim što smo u četvrtak odigrali veoma bitan meč za nas, u kojem su se igrači dosta istrošili. Iako su svi mislili da ću mnogo promeniti sastav, to nisam uradio, jer ukoliko moji igrači žele da napreduju i igraju ozbiljan fudbal, oni moraju biti u stanju da odigraju dva meča u razmaku od četiri-pet dana. Kvalitet poseduju i moraju da se naviknu na ovakav ritam'', rekao je Lalatović, a prenosi sajt kluba.

On se osvrnuo i na sam tok meča.

''U prvih 15-20 minuta smo ušli jako dobro, a onda kao da su nam noge bile teške. Stajali smo daleko od igrača, a Bačka je bila agresivnija. Međutim, mogli smo da dođemo do gola, da smo u nekim situacijama tražili bolje rešenje umesto udaraca iz daljine. Bačka je posebno dobra u prekidima i toga sam se pribojavao, jer ima dosta visokih igrača, gde smo mogli da im pariramo samo sa Planićem i Vladimirom Kovačevićem. S druge strane, sa ovakvim timom smo dobili na hitrini. Prvo poluvreme je bilo egal, dok smo u drugom malo živnuli i ušli jače i bolje u utakmicu. Volim kad moji vezni igrači dolaze u završnicu i znali smo da će biti teško probiti njihovu zadnju liniju ukoliko se oni ne ubacuju iz drugog plana. Upravo iz takve situacije, Paločević se lepo ubacio, dobio dobar pas i postigao lep gol. Mogli smo do još jednog pogotka, ali imala je i Bačka jednu dobru šansu, kada je Planić fenomenalno reagovao. U svakom slučaju, mislim da je ovo bila jedna lepa prvenstvena utakmica. Mojim igračima čestitam na osvojena velika tri boda, a sada okrećemo sledećoj utakmici protiv Dinama iz Minska, već u četvrtak'', kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina ima ambiciju da pobedom u Belorusiji izbori plasman u plej of za Ligu Evrope.

''U ponedeljak posle treninga, idemo u karantin na Frušku goru, gde ćemo provesti dva dana, a u sredu rano ujutru putujemo za Brest. Idemo tamo da igramo, damo sve od sebe i pokušamo da pobedimo. Iako je Dinamo dobar tim, na utakmici u Novom Sadu videli smo da i mi imamo kvalitet. Naša želja je da prođemo u plej of'', rekao je Lalatović.

Utakmica između Dinama i Vojvodine na programu je u četvrtak, sa početkom u 19:45 časova po srpskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke