Liga nacija - Srbija pred ispadanjem, opet ništa od pobede

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.11.2020.
22:37
Izvor: Sportske.net

Ni posle petog kola reprezentacija Srbije nije ostvarila nijednu pobedu u Ligi B.

Beta/Szilard Koszticsak/MTI via AP
Beta/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Povezane vesti

Posle neuspeha u borbi zua plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentaciji Srbije se sada ''smeši'' i selidba u treći rang takmičenja u Ligi nacija.

''Orlovi'' su večeras igrali nerešeno, 1:1 sa Mađarskom u Budimpešti, što nam je slaba uteha posle pobede Turske nad Rusijom ranije večeras (3:2).

Mađari su u prvih petnaestak minuta bili nešto konkretniji, Nikolić je delovao kao najveća pretnja našoj odbrani, ali u 17. minutu naš tim izvodi odličnu akciju koju je Milenković započeo ispred našeg kaznenog prostora, a na kraju Jović glavom proigrava Radonjića, koji posle lepog solo prodora šalje loptu u desni ugao gola golmana Dibuša - 0:1.

Deset minuta kasnije, Luka Jović je mogao da duplira prednost našeg tima, ali je prilika ostala neiskorišćena, iako je izbio sam ispred golmana Dibuša.

Međutim, završnica prvog poluvremena u potpunosti pripada Mađarima. Soboslaj je prvo u 32. minutu odlično izveo slobodan udarac, ali je zamalo bio neprecizan. Pet minuta kasnije, isti igrač sa oko pet metara glavom šutira, ali Dmitrović brani.

Ipak, nije naša odbrana izdržala u 39. minutu, kada su je Nikolić i Kalmar potpuno izigrali, na kraju Kalmar izbija oči u oči sa Dmitrovićem i šalje loptu u mrežu - 1:1.

Pred sam kraj prvog poluvremena, Radonjić je još jednom pripretio, ali je nedostajalo koncentracije prilikom šuta. On je i u drugom poluvremenu uputio dobar udarac u 71. minutu sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala zamalo iznad prečke.

Međutim, domaći tim je i u nastavku imao inicijativu, više pretio našem golu, zapažen je bio i Filip Holender iz Partizana, a Dmitrović je sa par svojih intervencija spasavao remi.

U 81. minutu dobru priliku da Srbiji donese pobedu propustio je Luka Jović, a do kraja su pokušavali i Gaćinović i Vlahović.

Ostalo je do kraja 1:1, pa Srbija ni posle pet odigranih kola nema pobedu u ovoj grupi i samo je teorija spasava ispaanja u Ligu C.

Mađarska: Dibuš – Botka, Lang, Kečkeš – Bese (Đurčo od 78.), Siger, Nagi (Nego od 57.), Holender (Hanđa od 68.) – Kalmar, Sobolsai (Šafer od 78.) – Nikolić (Konjveš od 57.).

Srbija: Dmitrović, Gudelj, Spajić, Milenković - Ristić (Mladenović od 61.), Maksimović (Grujić od 61.), Lukić, Lazović (Gaćinović od 57.), Radonjić (Vlahović od 79.) - Tadić (Milinković-Savić od 79.) Jović.

Grupa 3: Rusija 8, Mađarska 8, Turska 6, Srbija 3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mad Max
Monday, 16.11.2020
00:02

Odbrana je kod primljenog gola reagovala amaterski, bez preuzimanja, niko nije ispratio igrača Madjarske koji je utrčavao. Reprezentacija je zrela za kompletan remont.

avatar
micky13
Sunday, 15.11.2020
23:52

Iskreno gledao sam utakmicu i samo jedno...nema tu kohones (m...a)
i realno jesmo za C I to je pravo mjesto za nas.

avatar
England
Sunday, 15.11.2020
23:41

Realno liga C i jeste za nas.