Lučanci uspostavili saradnju sa Kinezima, stižu nova pojačanja?

Autor: Beta Beta
sreda 11.10.2017.
21:20
Izvor: Beta

Kineska delegacija, predvođena sekretarkom ambasade Kine u Beogradu Gao Suhe, postila je danas fudbalski klub Mladost iz Lučana.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Razlog njihovog dolaska bili su razgovori o proširenju saradnje Mladosti i kineskih klubova, kao i poseta kineskom igraču Lei Vangu, koji je od nedavno član kluba iz Lučana.

"Mi smo u ovom prelaznom roku doveli igrača iz Kine, koji je mlad i perspektivan, igra na poziciji štopera... On bi trebalo da nam donese kvalitet u zadnjoj liniji u narednom periodu", rekao je trener Mladosti Nenad Milovanović.

Govoreći o budućoj saradnji, Milovanović je naveo da je u planu da se ne završi sve na dovodjenu jednog igrača.

"Imamo u planu da ovo ne bude dolazak samo jednog igrača, već više igrača, pa čak i selekcija, dolazak njihovih trenera na usavršavanje, odlazak naših tamo, dolazak njihovih selekcija na kamp ovde kod nas... Ovo je nadam se samo početak dobre i dugogodišnje saradnje sa našim prijateljima iz Kine", rekao je Milovanović.

Sekretarka ambasade Kine u Beogradu Gao Suhe navela je da je Leig Vang "prvi, ali ne i poslednji kineski fudbaler u Super ligi".

"Rekao nam je da je zadovoljan smeštajem, hranom, odnosom prema njemu i kao igraču i kao čoveku", rekla je Gao Suhe.

Fudbaler Lei Vang, koji je rođen 1995. godine, zahvalio je Mladosti na gostoprimstvu i istakao da se u Lučanima oseća kao kod kuće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 11.10.2017
21:46

Ovo je pametan potez jer ukoliko uspeju da naprave od njega makar pristojnog igraca mogu uzeti ogromno obestecenje posto Kinezi zbog ogranicenja broja stranaca ne stede novac ni za domace igrace. Manji klubovi iz Portugala su prethodnih godina uzimali milionska obestecenja na prosecne Kineze koji su godinu ili dve bili kod njih, a nisu se ni uspeli nametnuti.