Mijatović: "Srbija protiv Mesija za titulu prvaka sveta"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 11.10.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni napadač uveren u uspeh "orlova" na Mundijalu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Legendarni centarfor Partizana, Real Madrida i naše reprezentacije Predrag Mijatović bio je gost televizije "K1" i u intervjuu govorio o brojnim temama, ona najvažnija sigurno je predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru i šanse reprezentacije Srbije na Mundijalu.

"Želim da reprezentacija Srbija igra finale sa Argentinom. Ja mislim da Srbija može da ima važnu ulogu na ovom Svetskom prvenstvu, jer sam gledao sve utakmice. Igramo efektivan i lepršav fudbal. Iskustvo na velikim takmičenjima nije veliko, ali svako prvenstvo ima svojih iznenađenja. Niko nije verovao da Hrvati na prošlom mogu da budu u finalu pa zašto ove godine to iznenađenje ne bi bila Srbija? Hajmo svi da navijamo da se moja želja ostvari", optimista je Mijatović.

Njegov veliki prijatelj i saigrač iz reprezentacije Dragan Stojković preporodio je reprezentaciju Srbije otkako je imenovan za selektora "orlova".

"Dileme koje je možda mogao da ima kada je preuzeo reprezentaciju sada su prošlost. Jako dobro poznaje svoj tim, igrači rade ono što on od njih traži. Srbija ima jako kvalitetan tim i to su igrači koji u svojim klubovima igraju sjajno. Mislim da je igračima dao veliko poverenje i da veruje u njih što je igračima mnogo važno. Vodi ih na najbolji način. Mi smo dugogodišnji prijatelji, i često pričamo o fudbalu i o svemu drugom. Nekoliko puta je bio u Madridu da gleda neke utakmice i to je višedecenijsko prijateljstvo. Izuzetno ga dobro znam i znam da je napravio sjajan posao, i znam da će to raditi i dalje. Želim mu puno sreće i da uz kvalitet i dobru igru imamo i sreću koja je jako važan faktor, pogotovo u završnici Svetskog prvenstva i kvalifikacijama za Evropsko. Dragan Stojković Piksi drži sve pod kontrolom, apsolutno sam siguran u to", prezadovoljan je selektorovim radom Mijatović.

Neizbežno pitanje za nekadašnjeg centarfora jeste specifičan način igre reprezentacije Srbije sa dva klasična napadača Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem.

"Obojica mogu da u svakom trenutku„zabiju gol. Piksi zna i poznaje svoj tim, ima i Tadića i vezni red, pa odbranu i golmana. Navikli su na selektora kao što je i on navikao na njih. Kroz sve ove utakmice koje slede svi će imati svoju šansu. Filozofija se ne menja i to je jako pozitivno. Igrači znaju šta treba da rade i tako se i ponašaju, to se vidi u njihovoj igri, i u intervjuima koje daju. Skladni su i vidi se da u timu vlada dobra atmosfera" primetio je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke