Milanović: "Nema opuštanja"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
23:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Nakon druge uzastopne pobede u prolećnom delu JSL trener fudbalera Rada poručio je da se borba za opstanak nastavlja i da neće biti opuštanja, dok je strateg Borca istakao da tek predstoje odsudne bitke.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Trener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je da je zadovoljan igrom svog tima i današnjom pobedom nad Borcem u Čačku, ali je dodao da je i dalje oprezan kad je u pitanju borba za opstanak.

"U prvom poluvremenu smo odlično zatvorili sredinu terena i čekali svoj trenutak. Iskoristili smo grešku u odbrani i Nemanja Mihajlović je postigao gol. U drugom poluvremenu smo dozvolili Borcu da napravi pritisak, ali smo to izdržali dosta profesionalno i odigrali kako treba, uz nekoliko naših kontri koje nismo realizovali", rekao je Milanović.

Rad je u 17. kolu Jelen Superlige pobedio Borac sa 1:0 i tako došao na osmo mesto tabele sa 22 boda. Borac je sada u zoni ispadanja sa 16 bodova. Radu je ovo bila druga uzastopna pobeda, a u poslednjih pet kola je pretrpeo samo jedan poraz.

Milanović je kazao da za njega ti rezultati nisu iznenađenje.

"Nije ovo ništa neočekivano. Mi smo prvi deo sezone isto ovako igrali i na strani i kod kuće, iako praktično i nismo igrali kod kuće. Uglavnom, igrali smo bolje nego što rezultati pokazuju. Na pripremama smo nastavili da radimo, a imamo i mnogo mladih igrača koji su nastavili da se razvijaju", rekao je Milanović.

Rad sada ima šest bodova više od ekipa iz opasne zone, ali Milanović je kazao da se ne opušta.

"Ja sam trener i ne mogu da se opuštam nikad, još sam oprezan. Bežimo i stvaramo ozbiljniju prednost i nastavićemo da je stvaramo u narednim mečevima", rekao je Milanović.

Trener Borca Bogić Bogićević kazao je da Rad imao sreće, ali i da je zasluženo pobedio.

"Mislim da smo u početku bili bolji i imali smo ofanzivu, ali je Nikola Boranijašević napravio kardinalnu grešku i dodao loptu praktično njihovom igraču. U drugom poluvremenu smo imali ofanzivu, a oni su pravili kontre, ali nismo uspeli da izjednačimo, oni su sasvim dobro odigrali", rekao je Bogićević.

Borac je sada u opasnoj zoni, ali je Bogićević kazao da će se o opstanku odlučivati u poslednjim kolima.

"Ništa ovo drastično ne menja. Videli ste ostale rezultate – Donji Srem je pobedio Voždovac, Napredak pobedio, Novi Pazar drugi put uzastopno gubi... Odlučivaće se ovo u poslednjim kolima", rekao je Bogićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke