Milivojević otkrio recept za direktan plasman na Mundijal

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.09.2016.
15:22
Izvor: Sportske.net, Beta

Vezni fudbaler Olimpijakosa Luka Milivojević smatra da reprezentacija Srbije može da obezbedi plasman na Mundijal sa prvog mesta u grupi i objasnio šta je neophodno za takav rezultat.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Luka Milivojević rekao je da njegova ekipa može da "napadne" i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo ukoliko igra timski.

"Imamo dobru grupu igrača, a recept za uspeh je timska igra. Moramo da budemo tim, onda će i pojedinac doći do izražaja. I prvo mesto u grupi možemo da napadnemo samo timskom igrom, jakom hemijom na terenu", rekao je Milivojević novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će se na početku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sastati sa Republikom Irskom u ponedeljak.

"Pritisak raste godinama. Narod je gladan plasmana na velika takmičenja i očekuje uspeh, a pred nama je deset utakmica i svaki meč je važan, prvi najvažniji. Pogotovo kada je u pitanju 'otvaranje' kvalifikacija. Pobeda bi donela samopouzdanje, a na nama je da pružimo maksimum i ostvarimo željeni rezultat", rekao je Milivojević.

Govoreći o fudbalerima Republike Irske, Milivojević je naveo da su poznati po tome da nikad ne odustaju.

"To im je kvalitet, poznati su po velikom htenju, nikada ne odustaju. Zbog toga ne smemo dozvoliti da oni u Beogradu žele više od nas. Važno je da igramo na rezultat, pametno, jer mislim da je kvalitet na našoj strani. Ne bismo smeli da uđemo u njihov ritam, jednostavno mi treba da se pitamo", rekao je on.

Utakmica Srbije i Republike Irske u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine biće odigrana u ponedeljak od 20.45 na Stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Friday, 02.09.2016
00:51

Reprezentacija nam je prosecna. Imamo 3-4 dobra igraca ali kao tim smo losi. I svaki ciklus mi krecemo od nule i obecavamo borbu bla bla i onda nas timovi koji su isto tako prosecni spuste na zemlju. Jedina sreca je sto u nasoj grupi nijedan tim nije bauk ali ja ne mogu da kazem da smo mi bolji u ovom momentu od Velsa, Irske ili Austrije.

avatar
Vasilije69
Friday, 02.09.2016
00:09

Recept je jednostavan: Treba da budes domacin :p

avatar
Igornopolis
Thursday, 01.09.2016
19:54

Podrska reprezentaciji SRBIJE, igracima i selektoru. Novi pocetak, da.. kao i mnogi pre ovog ali nednu zemlju imamo i Muslinu i momcima treba dati podrsku iako je to susta ko tra nasem pljuvacko/napaljenom mentalitetu. Zanji, melji Musline. Samo hrabro i srcano.

avatar
Thursday, 01.09.2016
15:46

Mozda cak i ovaj raspored za ta tri stopera: Ivanovic, Rajkovic, Nastasic, odnosno, Spajic, Maksimovic i Nastasic- dva brza stopera bi trebala da budu tik do bekova, a taj sporiji stoper u sredini kao neka vrsta libera...

avatar
Doktor Trax
Thursday, 01.09.2016
15:31

Recept je jednostavan dati vise golova nego ih primiti po svakoj utakmici i bicemo prvi, mozda zvuci glupo, ali pusti me price o timskom duhu kad ne zna niko gola dati .

avatar
Markyc
Thursday, 01.09.2016
16:16

Vidim ovde su svi selektori. Pametno je i rekao, sta je lose rekao? Idi ti ako znas bolje pa igrajza repku. Samo je realan jer ako pogledamo unazad sta se desavalo bas to je i bio glavni problem, sto su bili u grupicama i nisu bili tim, nije bilo optimizma. PODRZITE REPREZENTACIJU AKO HOCETE, AKO NECETE ONDA NEMOJTE NI DA PLJUJETE.

avatar
Thursday, 01.09.2016
15:29

Rajkovic- Rukavina, Ivanovic, Nastasic, Rajkovic, Mladenovic- Maksimovic, Gudelj- Tadic- Mitrovic, Pavlovic. Stojkovic, Dusko Tosic, Fejsa/Milivojevic, Grujic, Kostic, Katai, Stojiljkovic. Ovo bi trebao da bude sastav za Irsku:-DnA najbolji nas tim u 3-5-2 formaciji bi bio: Rajkovic- Ivanovic, Maksimovic, Spajic, Nastasic, Antonov- Maksimovic, Matic- Tadic- Ljajic, Mitrovic. Klupa: Dmitrovic/Radunovic, Basta/Gajic, Milunovic, Grujic/Gudelj, Milinkovic-Savic, Zivkovic/Kostic/Sulejmani/Katai, Pavlovic/Stojiljkovic.

avatar
Thursday, 01.09.2016
15:27

Recept je da se odustane od 3-5-2 i da nam selektor bude novi ujedinitelj kao sto je to bio Antic, ali i trener modernih, a ne prevazidjenih shvatanja!