Milko Đurovski ima reč - da li je važnija titula ili pobeda u derbiju?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.03.2020.
14:34
Izvor: Sportske.net, alo

Bivši as Partizana i Crvene zvezde uvek je u centru pažnje pred "večiti" derbi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan odmeriće snage danas u 18.00, a Milko Đurovski je dao dva tipa, jedan koji bi bio dobar za fudbal i drugi koji je "realniji".

Za publiku bi najbolje bilo da bude 3:3, samo kod tog rezultata ne vidim toliki broj igrača koji su sposobni da daju golove. Moj tip nek bude - 2:1 za Crvenu zvezdu. Jednostavno, Zvezda igra kvalitetnije, i to verovatno zbog iskustva u Ligi šampiona. Gledao sam i meč u Inđiji, bila je to dobra i sigurna igra, što ne znači da je Partizan slab", rekao je Đurovski za Alo i nastavio:

"Ne verujem u neki teži Zvezdin kiks, a nemoguće je i da Partizan pobeđuje do kraja šampionata i tako pristigne komšije, koje imaju veliku bodovnu prednost", istakao je on.

Ono što se nekako uvek provlači kroz debate jeste pitanje - da li je važnije osvajati titule i gubiti u derbijima ili obrnuto, a Đurovski kaže sledeće:

"Navijaču titula ništa ne znači ako izgubiš u večitom derbiju. Ja sam osvajao titule, ali kad umrem, da li će mi na grobu to pisati? Neće, jer će se navijači najviše sećati baš duela Crvene zvezde i Partizana", dodao je.

Đurovski je govorio pohvalno o činjenici da su na klupama "večitih" legende srpskog fudbala.

"Fenomenalno je imati igračke legende na klupi. To je hrvatski model koji daje rezultate. Setimo se Prosinečkog, Bilića... Ne poznajem ih dobro, mlađi su od mene. Vidim da je Stanković nervozan kad je pored terena, često i viče na igrače, ali to može da motiviše te momke. Deki je tek je na početku trenerske karijere, videćemo... Kod Save mi se sviđa što je miran, ali možda bi bilo dobro da sam odlučuje u nekim stvarima, da ne sluša savete sa strane", zaključio je Đurovski.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke