Milošević već zakazao prozivku

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.05.2019.
11:06
Izvor: Sportske.net

To što je odložen početak sezone ne znači da će crno-beli imati više vremena za odmor.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Trijumfom nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije fudbaleri Partizana uradili su veliku stvar jer je osim trofeja obezbeđen i kasniji start u evropskim kvalifikacijama.

Trener Savo Milošević nedavno je objasnio koliko bi dodatne dve nedelje mogle da znače tokom priprema, a nakon trijumfa u finalu Kupa strategu crno-belih ostvarila se želja.

Partizan će prvi meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrati 25. jula, ali kasniji start u Evropi ne znači da će odmor za igrače trajati duže.

Ekipa je dobila voljno nakon sinoćne utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a Savo Milošević je prozivku zakazao za 7. jun.

Nakon dvonedeljne pauze sledi okupljanje, uobičajena testiranja, a zatim i prva faza priprema koju će crno-beli odraditi na Zlatiboru od 10. do 21. juna.

Centralni deo priprema Partizan će obaviti u Ptuju, a prvi takmičarski meč u novoj sezoni crno-beli bi trebalo da odigraju 20. jula u prvom kolu Super lige Srbije.

Podsećamo da će Partizan ime(na) (potencijalnih) rivala za drugo kolo kvalifikacija saznati 19. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 24.05.2019
19:38

Na kraju je sve ispalo prihvatljivo, ali samo što se tiče rezultata. Mislim da su i poslednje utakmice pokazale da mnogi igrači, čak i oni koji su često kretali i kao starteri, nemaju kvalitet za Partizan. Dvaput sam gledao poslednju utakmicu, a pažljivo i prethodne. Evo našeg spiska (za mlađe sam napisao i koliko imaju godina, a u zagradi cenu - kao otpusnu klauzulu, a ne kao moje mišljenje o vrednosti, a slovo p znači da bi ih prodao ili dao na pozajmicu):
golmani: (treba 3) Stojkovic (1m), Kljajic (0.5m), Popovic19g (0.5m-p), Vukanić 18g (0.5m-p); stoperi: (4) Markovic 19g (2.5mil), Valiente (500h-p), Ostojic (potpisao bih novi ug), Pavlovic 18g (2.5mil), Balaž 18g (1m); d. bek (2): Miletić (2.5m), Vulićević (pustio bih ga); l.bek (2): Šehović 18g (2.5m), Miletić (0.4m-p), Urošević (0.8m); z.v. (3) Zdjelar (1.5m), Šćekić (0.8m-p), Smiljanić (0.5m), Pantazis 18g (1m); vezni (3-4): Đerlek 18g (2.5m), L. Pavlović 18g (2.5m), Milosavljević 18g (1,5m); d.kr. (2) Tošić (2.5m), Stevanović 16g, Musa (0.4m-p), Bosić 18g (0.4m-p); l.k. (2) Zakarić (2.5m), Stanojlović 18g (1.5m); polušpic (2-3) Ivanović (1m-p), Suma (1.5m-p), Nikolić (2m); špic (2) Gomeš (2.5m-p), Georgijević (0.2m-p).
Znači: mislim da nemamo potrebu da angažujemo nove golmane, leve bekove, stopere, zadnje vezne, pa ni krila. Ovo poslednje imajući u vidu na kakve se načine uobičajeno sastavljaju timovi danas, da često u timu igra samo jedno krilo, a da je s druge strane nekakav polušpic.
Imamo potrebe za desnim bekom, makar jednim, ako ostaje Miletić. Cucin i Aksentijević su pristojni kandidati, najbolja varijanta da ostane Miletić i da alternativa bude jedan od te dvojice, tu je i Radmanovac 18g.
Kod veznih fali jedan super plejmejker, koji bi podigao igru, ali bio i učitelj mladoj trojci (u timu bih uz jednog z.v. imao i jednog od ova 3 mlada);
Polušpic - zadržao bih samo Nikolića, i to pod uslovom da prihvati da se usavršava; potreban: jedan mlađi - npr. Zličić (Vožd) i jedan vrhunski;
Špic: prodao bih oba - odlični Gomeš ne sarađuje sa saigračima, često pokvari akciju/šansu šutirajući bezveze: potreban jedan vrhunski špic, jedan iskusni - pametni špic, kao Raul, kao Santrač, i 2 mlada 16 do 20 da se pripreme za 2020 -.
Nadam se da Savo makar približno razmišlja i da će ispratiti mnoge kojima je u poslednje vreme davao šanse. Ovo što sam napisao je više nego realističan i dostižan cilj: prodati ili dati na pozajmicu oko 12 igrača, vratiti jednog desnog beka, kupiti vrhunske - pleja, polušpica i špica, iskusnog špica (34+ to nije preskupo), Zličića i dva mlada špica 16 - 20.