Mirosavljević sija posle pobede u Jerevanu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.07.2019.
15:44
Izvor: Sportske.net

Čukarički je uspeo da savlada ekipu Banantsa i u gostima i da tako stigne do duple pobede, prvi put u istoriji.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Novija istorija Čukaričkog vezana je velikim delom i zaEvropu.

Fudbaleri ovog tima ispisuju istoriju kluba, a u drugom kolu će moći dodatno da je prodube ukoliko budu odigrali dobar dvomeč protiv Moldea.

Sportski direktor kluba Nenad Mirosavljević je istakao da je prezadovoljan viđenim.

"Posle ovako ubedljive pobede i prolaska u drugo kolo, utisak je fenomenalan. Čukarički je po prvi put ostvario dva trijumfa protiv nekog tima u Evropi, a to nam nije uspevalo ni kad smo igrali na primer protiv tima iz Andore. Svakako da Banants poseduje određeni kvalitet, sigurno da su Jermeni jači od Andoraca i mnogih drugih, te naša pobeda samim tim dobija na značaju. Prezadovoljan sam igrom, rezultatom, pristupom, uopšte svim detaljima sa meča u Jerevanu", rekao je on za klupski sajt.

Nakon što je istakao da se okreće narednom rivalu - Napretku, istakao je i da ne treba ekipa da poleti i da je tim spreman za eventualni pad.

"Velika stvar za nas su dve pobede u Evropi. I Crvena zvezda je izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, uskoro će startovati Partizan, a voleli bismo i da Radnički ostvari plasman u narednu rundu. Bilo koja pobeda bilo kog srpskog tima donosi mnogo svima nama koji se bavimo ovim poslom", rekao je Mirosavljević.

Ono što je takođe zanimljivo, jeste da je u toku Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina upravo u Jerevanu, a meč Banantsa i Čukaričkog je gledalo mnoštvo njih.

"Imali smo tu sreću da se u Jermeniji održava Evropsko prvenstvo, između ostalog baš i na stadionu Banantsa. Bilo je mnoštvo skauta na našoj utakmici, sa dosta njih sam razgovarao, izneli su svoje impresije na račun igre Čukaričkog. Mnogi naši igrači će biti u fokusu", rekao je on.

Samjuel Ovusu se vraća nakon Kupa afrčkih nacija, a očekuje se i povratak Kajevića, Veličkovića i Šarića.

"Svi su oni vrlo bitni igrači. O Ovusuu i Kajeviću ne treba ni da trošimo reči, Veličković se nametnuo tokom priprema, njegova uloga bi trebalo da bude značajnija, Šarić će takođe zaoštriti konkurenciju. Razmišljamo ujedno i o prelaznom roku, sigurno će biti dolazaka, bez obzira što verujemo u našu ekipu. Jednostavno, čeka nas duga sezona, biće mnogo utakmica, potrebno nam je da imamo i iskusnije igrače u rotaciji, koji će moći da odgovore na pravi način, a sve u dogovoru sa šefom struke Veselinovićem", rekao je Mirosavljević.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke