''Mogli'' prošlog leta bio na meti Partizana, šta je sada otkrio?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2020.
14:59
Izvor: Sportske.net, dnevnik.rs

Šta će biti posle pandemije?

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Nekadašnji bek Vojvodine Ivan Lakićević ''Mogli'' i dalje se nalazi u Veneciji, gde čeka da se situacija sa pandemijom koronavirusa konačno normalizuje.

Podsetimo, on je u leto 2018. godine prešao iz Vojvodine u Đenovu, sa kojom ima ugovor do juna 2022. godine, ali tamo nije uspeo da se izbori za minutažu, pa je ove sezone nastupao za Veneciju kao pozajmljen igrač.

Upisao je deset nastupa u Seriji B, a onda je takmičenje prekinuto zbog pandemije, koja je u severnom delu Italije posebno bila užasna.

Iako je blizu najvećeg žarišta, popularni ''Mogli'' nije želeo da napušta Italiju tokom pauze.

''Bio je 8. mart kada smo od kluba dobili slobodno i poželeo sam da se vratim u Beograd. Međutim, grad Venecija tada je doneo odluku o uvođenju blokade i bio sam svestan da ukoliko ostvarim naum neću moći posle da se vratim.

Iako u samom gradu i u mom klubu nije bilo zaraženih, situacija je bila komplikovana i rešio sam da ostanem'', izjavio je Lakićević u razgovoru za novosadski ''Dnevnik''.

I dalje je neizvesno da li će se i kada sezona nastaviti, pa se postavlja pitanje šta će se dogoditi na leto - da li će se Lakićević vratiti u Đenovu, eventualno i dalje ostati u Veneciji, ili potražiti neku novu sredinu.

Prošlog juna se govorilo da je Partizan zainteresovan za Lakićevića, da je bilo kontakata, što je on ubrzo demantovao, ali sada ipak priznaje da je bilo određenih interesovanja, doduše bez navođenja imena kluba.

''Imao sam velika očekivanja kada sam stigao u italijanski fudbal, međutim, šansu da u Đenovi dokažem kvalitet nisam dobio.

Bilo je prošlog leta određenog interesovanja za mene iz pojedinih klubova iz Srbije i nekih drugih zemalja, ali sam želeo da ostanem u Italiji i prihvatio sam ponudu Venecije.
-
Baner live stream

Nažalost, u početku ni u novoj sredini nisam dobijao priliku, ali se sve promenilo u decembru. Najpre sam debitovao u susretu sa Specijom, nanizao 11 utakmica i otvorile su mi se nove perspektive, a onda je usledila epidemija virusa i Italija je – stala'', naglasio je Lakićević.

Za razliku od mnogih drugih, Lakićević slobodno vreme u karantinu u velikoj meri provodi čitajući brojnu literaturu.

''Trudim se da se svakog dana čujem s roditeljima i sestrom, kao i sa prijateljima. Gledam TV, puno čitam, slušam muziku, dakle radim sve ono što me interesuje. Dosta vremena provodim i u poboljšanju mog italijanskog i zadovoljan sam kako mi ide.
-
Bonus 10

Putem Jutjub kanala gledam emisije iz Srbije i  i snimke pozorišnih predstava. Od poznatih pisaca čitam Bukovskog, Dostojevskog, pod obavezno Šekspira, čija su mi dela obavezna literatura, ali se hvatam ukoštac i sa Frojdom, Fromom, Jungom, Ničeom i da ne ređam dalje'', zaključio je Lakićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 28.04.2020
15:04

Stojkovic- Lakicevic, Ostojic, Pavlovic/Planic, Momcilovic- Zdjelar, Natko- Sulejmani, Suma, Stevanovic- Skuletic.